Aclık hissini uyandıran yiyecekler
Aclık hissinizi bastıran yiyecekler
Kan şekerini hızlı yukselten yiyecekler daha cabuk acıkmanıza, yavaş yukseltenler ise kana gec karıştırdıkları icin uzun sureli tok hissetmenize sebep olur
Besinlerin kan şekerini yukseltme hızlarına glisemik indeks adı verilir
imagesaclikhissiverenyiyecekler5ad58f3849af0
Patates, havuc, mısır, bezelye gibi glisemik indeksi yuksek gıdalar gecici tokluk hissi yaratır kısa bir sure sonra yeniden yemek yeme hissi doğurur Vitamin ve mineraller acısından zengin bu besinleri hayatınızdan tamamen cıkarmak doğru değildir
Kucuk porsiyonlarda yan besin olarak tuketmek hem sağlığınızı korumak hem de formunuzu dengede tutabilmek icin gereklidir
Glisemik indeksi yuksek, aclık hissi yaratan ancak vitamin ve mineraller acısından zengin yiyecekleri şunlardır:
Havuc
Beta karotenin yoğun olarak bulunduğu havuc, cilt sağlığının korunmasında onemli rol oynar C vitamini, potasyum, B6 vitamini, K vitamini gibi icerdiği vitamin ve minerallerle guclu bir antioksidandır Goz sağlığının korunmasına, kan şekerinin dengelenmesine, katarakt gelişimini onlemeye, kolon kanserine karşı koruyucu ozelliğe sahiptir
Patates
Patates yuksek oranda C vitamini icerir Kansere karşı koruyucu ozelliği vardır ve vucutta serbest radikallere karşı savaşır Patatesin iceriğinde bulunan vitamin ve mineraller; kalp sağlığını, beyin ve sinir sistemi sağlığı, kan hucrelerinin yenilenmesine, kolesterolun dengelenmesine, kolon kanserine karşı korunmaya yardımcıdır
Mısır
C vitamini, B1 vitamini, fosfor, manganez gibi vucut sağlığı icin faydalı vitamin ve mineralleri icinde barındıran mısır akciğer kanserine karşı koruyucudur Strese karşı bağışıklık sisteminin zarar gormesini onemli derecede engeller Hafızanın guclenmesi icin en destekleyici besinlerden biridir
Bezelye
İceriğinde 8 vitamin, 7 mineral bulunduran bezelye besin oğeleri acısından oldukca zengindir Kemik sağlığını koruyucu, kan akışını hızlandırıcı ozelliğe sahiptir İcerdiği C vitamini etkisiyle kansere karşı koruyucu besinlerden biridir
Gorulduğu gibi doğadaki tum sebze ve meyveler sağlığımızı korumak icin gereklidir Her alanda olduğu gibi beslenirken de dengeyi korumak onemlidir En yararlı diye nitelendirilen bir yiyeceği surekli yemek sağlığınızı tehdit eden bir unsur haline gelebilir
Aclık hissinizi bastıran yiyecekler
Kan şekerini hızlı yukselten yiyecekler daha cabuk acıkmanıza, yavaş yukseltenler ise kana gec karıştırdıkları icin uzun sureli tok hissetmenize sebep olur
Besinlerin kan şekerini yukseltme hızlarına glisemik indeks adı verilir
imagesaclikhissiverenyiyecekler5ad58f3849af0
Patates, havuc, mısır, bezelye gibi glisemik indeksi yuksek gıdalar gecici tokluk hissi yaratır kısa bir sure sonra yeniden yemek yeme hissi doğurur Vitamin ve mineraller acısından zengin bu besinleri hayatınızdan tamamen cıkarmak doğru değildir
Kucuk porsiyonlarda yan besin olarak tuketmek hem sağlığınızı korumak hem de formunuzu dengede tutabilmek icin gereklidir
Glisemik indeksi yuksek, aclık hissi yaratan ancak vitamin ve mineraller acısından zengin yiyecekleri şunlardır:
Havuc
Beta karotenin yoğun olarak bulunduğu havuc, cilt sağlığının korunmasında onemli rol oynar C vitamini, potasyum, B6 vitamini, K vitamini gibi icerdiği vitamin ve minerallerle guclu bir antioksidandır Goz sağlığının korunmasına, kan şekerinin dengelenmesine, katarakt gelişimini onlemeye, kolon kanserine karşı koruyucu ozelliğe sahiptir
Patates
Patates yuksek oranda C vitamini icerir Kansere karşı koruyucu ozelliği vardır ve vucutta serbest radikallere karşı savaşır Patatesin iceriğinde bulunan vitamin ve mineraller; kalp sağlığını, beyin ve sinir sistemi sağlığı, kan hucrelerinin yenilenmesine, kolesterolun dengelenmesine, kolon kanserine karşı korunmaya yardımcıdır
Mısır
C vitamini, B1 vitamini, fosfor, manganez gibi vucut sağlığı icin faydalı vitamin ve mineralleri icinde barındıran mısır akciğer kanserine karşı koruyucudur Strese karşı bağışıklık sisteminin zarar gormesini onemli derecede engeller Hafızanın guclenmesi icin en destekleyici besinlerden biridir
Bezelye
İceriğinde 8 vitamin, 7 mineral bulunduran bezelye besin oğeleri acısından oldukca zengindir Kemik sağlığını koruyucu, kan akışını hızlandırıcı ozelliğe sahiptir İcerdiği C vitamini etkisiyle kansere karşı koruyucu besinlerden biridir
Gorulduğu gibi doğadaki tum sebze ve meyveler sağlığımızı korumak icin gereklidir Her alanda olduğu gibi beslenirken de dengeyi korumak onemlidir En yararlı diye nitelendirilen bir yiyeceği surekli yemek sağlığınızı tehdit eden bir unsur haline gelebilir