iltasyazilim
FD Üye
Acılı Zeytinli Minik Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler Öncelikle şunu söyleyeyim, malzemelerin çokluğu gözünüzü korkutmasın, çok kolay ve çabuk oluyor
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım paket yaş maya (21 gr)
*2 tatlı kaşığı tuz (silme)
*4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
*10 çay bardağı un ( elime o an çay bardağı geldiği için onunla ölçtüm fakat siz bir bardak bir bardak ekleyin Unun cinsine göre ölçüsü farklılık gösterebiliyor)
İç harcı için;
*1 adet soğan ( soğanı 2 yemek kaşığı kadar yağ ile kavuralım)
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 adet domates ( küçük küçük doğranmış veya doğrayıcıdan geçirilmiş olacak)
*3 yemek kaşığı kadar lor peynir
*3 yaprak dilimi kadar kızarmış patlıcan ( denemek için kullandım çok güzel oldu, elinizde yoksa kullanmayabilirsiniz Çok küçük bir şekilde doğradım)
*3 yemek kaşığı kadar ketçap
*78 adet siyah zeytin ( küçük küçük doğrayalım, isteğinize göre sayısını arttırabilirsiniz)
*Kekik
*Kırmızı acı toz biber
*Karabiber
*Kimyon
*Benim salçam tuzlu olduğu için tuz kullanmadım
Acılı Zeytinli Minik Ekmekler Tarifi Yapılışı Su ve sütü küçük bir tencerede ılık olana dek ısıtalım (sıcak olmasın) Yoğurma kabımıza ılık su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içerisinde eritelim Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karıştıralım ve malzemeler birbiriyle iyice özleşmesini sağlayalım Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru hazırlayalım Hamur elimize yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakalım Yoğurmaya devam edelim ( yaklaşık 510 dk kadar daha) Yoğurma işlemi de bittikten sonra üzerini temiz bir örtü ile örtelim veya yoğurma kabımızın kapağı ile kapatalım ve mayalanması için bırakalım 1 saat veya daha fazla bir süre kadar dinlendirelim Daha sonra hamurumuzdan küçük parçalar kopararak elimiz ile açtırarak üzerine hazırladığımız harçtan koyalım Ardından yağlamış olduğumuz tepsiye acılı zeytinli ekmeklerimizi dizelim 10 dakika kadar da tepside mayalanmaya bırakalım 160 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında acılı zeytinli ekmeklerimizi altı ve üstü kızarana kadar pişirelim*Afiyet olsun
Küçük bir not düşmek istiyorum şu zamana kadar hamur işleri yapımında hiç bu kadar başarılı olamamıştım Taa ki bu tarifi deneyene kadar
öyle yumuşacık puf puf oluyor ki vazgeçilmez tariflerim arasında, sizlere de tavsiye ederim Yapacak olan hamarat hanımlarımıza şimdiden kolay gelsin
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım paket yaş maya (21 gr)
*2 tatlı kaşığı tuz (silme)
*4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
*10 çay bardağı un ( elime o an çay bardağı geldiği için onunla ölçtüm fakat siz bir bardak bir bardak ekleyin Unun cinsine göre ölçüsü farklılık gösterebiliyor)
İç harcı için;
*1 adet soğan ( soğanı 2 yemek kaşığı kadar yağ ile kavuralım)
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 adet domates ( küçük küçük doğranmış veya doğrayıcıdan geçirilmiş olacak)
*3 yemek kaşığı kadar lor peynir
*3 yaprak dilimi kadar kızarmış patlıcan ( denemek için kullandım çok güzel oldu, elinizde yoksa kullanmayabilirsiniz Çok küçük bir şekilde doğradım)
*3 yemek kaşığı kadar ketçap
*78 adet siyah zeytin ( küçük küçük doğrayalım, isteğinize göre sayısını arttırabilirsiniz)
*Kekik
*Kırmızı acı toz biber
*Karabiber
*Kimyon
*Benim salçam tuzlu olduğu için tuz kullanmadım
Acılı Zeytinli Minik Ekmekler Tarifi Yapılışı Su ve sütü küçük bir tencerede ılık olana dek ısıtalım (sıcak olmasın) Yoğurma kabımıza ılık su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içerisinde eritelim Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karıştıralım ve malzemeler birbiriyle iyice özleşmesini sağlayalım Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru hazırlayalım Hamur elimize yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakalım Yoğurmaya devam edelim ( yaklaşık 510 dk kadar daha) Yoğurma işlemi de bittikten sonra üzerini temiz bir örtü ile örtelim veya yoğurma kabımızın kapağı ile kapatalım ve mayalanması için bırakalım 1 saat veya daha fazla bir süre kadar dinlendirelim Daha sonra hamurumuzdan küçük parçalar kopararak elimiz ile açtırarak üzerine hazırladığımız harçtan koyalım Ardından yağlamış olduğumuz tepsiye acılı zeytinli ekmeklerimizi dizelim 10 dakika kadar da tepside mayalanmaya bırakalım 160 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında acılı zeytinli ekmeklerimizi altı ve üstü kızarana kadar pişirelim*Afiyet olsun
Küçük bir not düşmek istiyorum şu zamana kadar hamur işleri yapımında hiç bu kadar başarılı olamamıştım Taa ki bu tarifi deneyene kadar
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.