Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acılı Ve Bol Ekşili Kısır

Acılı Ve Bol Ekşili Kısır
0
132

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
acili-ve-bol-eksili-kisir.jpg

Acılı Ve Bol Ekşili Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 5-6 kol yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 5-6 yaprak marul
  • 2 adet küçük domates
  • 1 salatalık
  • 1 adet limon suyu ve 2 çorba kaşığı nar ekşisi
Sosu için;
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Acılı Ve Bol Ekşili Kısır Tanımı Yapılışı

  1. Bulguru bir kabın içinde üzerini geçecek kadar kaynamış suyla ıslatıp üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  2. Bir sos tencerenin içine yağı doğradığımız soğan ve sarımsağı alıp pembeleşinceye dek karıştıralım.
  3. Üzerine salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım ve ocaktan sosu alalım.
  4. Dinlenmeye bıraktığımız bulgurun üzerine sosumuzu döküp karıştırıp yoğuralım.
  5. Üzerine limon suyunu ve nar ekşisini döküp karıştıralım .
  6. Doğrayıp hazırladığımız yeşillikleri üzerine ekleyip tüm gereçleri karıştırıp harmanlayalım kısırımız hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.

Daha fazla tanım için instagram???????????????? baharatlı tatlar???????????????? beklerim ♥️.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt