iltasyazilim
FD Üye
Acılı Patlıcan Mancası Tarifi İçin Malzemeler
*2 tane bostan patlıcanı( veya 3, 4 tane kemer patlıcan)
*2 tane yeşil biber
*3 tane büyük domates
*1 tane kuru soğan
*Yeteri kadar sıvı yağ, tuz
*Ve istediğiniz kadar acı biber
Acılı Patlıcan Mancası Tarifi Yapılışı Bol acılı bir yemek seviyorsanız bu tam size göre, çünkü lezzetini veren süs biberinin acılığı
Patlıcanları iyice yıkayıp bütün kabuklarını soyalım, kuşbaşı doğranmış olarak tuzlu suda 10 dakika bekletelim
Domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım
Tencereye kuru soğan ve yeşil biberleri çok küçük doğrayalım, sıvı yağ koyup kısık ateşte kavurmaya bırakalım, beş dakika kadar sonra kıyma gibi kıydığımız acı biberleri, sudan elimizle sıkarak çıkardığımız patlıcanı ilave edip kavrulması için ateşin altını çok az daha açalım Patlıcan çok yağ çeker, bu yemekte ben biraz hakkını veriyorum, siz yağlı istemezseniz tencerenin kapağını kapatarak buharıyla yumuşayıp kavrulmasını sağlayabilirsiniz Patlıcanlar lokum gibi yumuşak olunca domates ve yeteri kadar tuzunu atıp biraz daha pişirelim
Tamamen piştiğinde tencerenin kapağını hiç açmadan yemeğin ılınması için biraz bekletelim Aslında soğumuş olarak çok daha lezzetli olur, ister ılık ister soğuk olarak servis yapabilirsiniz Yanında ayranla veya karpuzla çok güzel yenir
Afiyet olması dileğiyle inşaallah hoşçakalın
*2 tane bostan patlıcanı( veya 3, 4 tane kemer patlıcan)
*2 tane yeşil biber
*3 tane büyük domates
*1 tane kuru soğan
*Yeteri kadar sıvı yağ, tuz
*Ve istediğiniz kadar acı biber
Acılı Patlıcan Mancası Tarifi Yapılışı Bol acılı bir yemek seviyorsanız bu tam size göre, çünkü lezzetini veren süs biberinin acılığı
Patlıcanları iyice yıkayıp bütün kabuklarını soyalım, kuşbaşı doğranmış olarak tuzlu suda 10 dakika bekletelim
Domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım
Tencereye kuru soğan ve yeşil biberleri çok küçük doğrayalım, sıvı yağ koyup kısık ateşte kavurmaya bırakalım, beş dakika kadar sonra kıyma gibi kıydığımız acı biberleri, sudan elimizle sıkarak çıkardığımız patlıcanı ilave edip kavrulması için ateşin altını çok az daha açalım Patlıcan çok yağ çeker, bu yemekte ben biraz hakkını veriyorum, siz yağlı istemezseniz tencerenin kapağını kapatarak buharıyla yumuşayıp kavrulmasını sağlayabilirsiniz Patlıcanlar lokum gibi yumuşak olunca domates ve yeteri kadar tuzunu atıp biraz daha pişirelim
Tamamen piştiğinde tencerenin kapağını hiç açmadan yemeğin ılınması için biraz bekletelim Aslında soğumuş olarak çok daha lezzetli olur, ister ılık ister soğuk olarak servis yapabilirsiniz Yanında ayranla veya karpuzla çok güzel yenir
Afiyet olması dileğiyle inşaallah hoşçakalın