iltasyazilim
FD Üye
Acılı Ezme Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg domates
*yarım kg cin biberi
*2 baş sarımsak
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sirke
*tuz
Acılı Ezme Turşu Tarifi Yapılışı Domateslerin kabuğu soyulur, rendelenir veya küçük küçük doğranır Sarımsaklar soyularak doğranır Biberlerin yarısının ucu kesilir (Hepsi kesilirse çok acı olabilir) Tüm malzemeler bir kapta karıştırılarak kavanoza doldurulur Kavanozların çok doldurulmaması gerekir, çünkü bir miktar taşabilir İsteğe göre maydanoz da ilave edilebilir Domatesler bir süre üste çıkıp suyu aşağı inecektir Bu sebeple kavanoz ara sıra çalkalanır Bir süre sonra bu işleme gerek kalmaz 23 hafta sonra turşumuz hazır, afiyet olsun
*3 kg domates
*yarım kg cin biberi
*2 baş sarımsak
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı sirke
*tuz
Acılı Ezme Turşu Tarifi Yapılışı Domateslerin kabuğu soyulur, rendelenir veya küçük küçük doğranır Sarımsaklar soyularak doğranır Biberlerin yarısının ucu kesilir (Hepsi kesilirse çok acı olabilir) Tüm malzemeler bir kapta karıştırılarak kavanoza doldurulur Kavanozların çok doldurulmaması gerekir, çünkü bir miktar taşabilir İsteğe göre maydanoz da ilave edilebilir Domatesler bir süre üste çıkıp suyu aşağı inecektir Bu sebeple kavanoz ara sıra çalkalanır Bir süre sonra bu işleme gerek kalmaz 23 hafta sonra turşumuz hazır, afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.