
Acılı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz maya
- Aldığı kadar un
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) adet orta uzunluğu kuru soğan
- 1 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı pul biber (acısını siz ayarlayabilirsiniz.
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 fincan sıvı yağ
Acılı Ekmek Tanımı Yapılışı
- Bütün gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
- O sırada harcını yapalım, mayalanan hamurumuza minik bazlama formunu veriyoruz.
- Yağladığımız tepsiye dizip üstüne de harcımızdan döküyoruz.
- Üzerine susam döküp 180 derecede pişiriyoruz.