
Acılı Domates Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet domates
- 2 tane lopes biber
- 2 kaşık tuz
- 1 kaşık limontuzu
- 8-10 kol nane
- 1 kaşık elma sirkesi
- 2 tane sarımsak
Acılı Domates Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domatesleri kaynamış suya atıyoruz kolay soyulması için bir 5 dakika bekledikten sonra çok kolay bir biçimde soyuluyor.
- Daha sonra soyulan domatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz bir kaba doğranmış domatesi ve kısmından kopardığımız naneyi atıyoruz.
- Üzerine çekilmiş sarımsağı şirketi tuzu limontuzunu biberini ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
- Kavanozlarımızı alıp doldurup yeterlice ağzını hava almayacak formda kapatıp dolabımıza koyabiliriz.
- Kışın tüm yemeklerin yanında çok hoş yenilebilecek bir tanım salata turşu yerine kullanılabilir sofranızda iştahınızı açacaktır afiyet olsun ????????????