iltasyazilim
FD Üye
2 adet ince kıyılmış taze soğan
yoğurt, 4 adet yufka
1 diş ince doğranmış sarmısak
2 yumurta
3 yemek kaşığı acılı sos
4 adet sosis
1 yemek kaşığı un
500 gr bezelye
400 gr domates
500 gr küçük küçük kesilmiş pişmiş patates
1 12 çay kaşığı tuz
14 su bardağı rende kaşarpeyniri
12 su bardağı bira
ayçiçek yağı
14 çay kaşığı acı kırmızı biber sosu
kesilmiş yeşil biber, dilimlenmiş turp
Yapılışı
Taze soğanı, sarmısağı, yeşil biberleri 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin Acılı sosu ve tuzu ekleyin Yaklaşık 1 dakika daha bekleyin Domatesleri, acılı kırmızı biber sosunu ve birayı da ilave edin Kısık ateşte 5 dakika pişirin Yoğurt ile yumurtaları ayrı bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş acılı sosun 13'ünü katın Bunları büyük bir kaba boşaltın Kısık ateşte pişirin ve tam kaynamak üzereyken alın Sosisleri ufalayın ve geniş bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile altüst yapın ve yağını süzün Sosisleri, patatesleri, bezelyeleri ve rende kaşar peynirinin 14'ünü, acılı sosun 12'sini orta boy bir kapta karıştırın Her yufkayı ikiye bölün Parçaların üzerine 1yemek kaşığı acılı sostan dökün ve yayın Yufkanın tam ortasına bir miktar sosis koyup dikkatlice yuvarlayın ve ortasından bir tahta kürdan geçirin fırın tepsisine 1 bardak acılı sos dökün ve yayın Börekleri dizin sosun geri kalanını üstüne dökün kalan rende kaşar peynirini de üzerlerine serpin ve fırında 30 dakika pişirin Kürdanları çıkarın üzerini ince kıyılmış taze soğan ve turp ile süsleyin
yoğurt, 4 adet yufka
1 diş ince doğranmış sarmısak
2 yumurta
3 yemek kaşığı acılı sos
4 adet sosis
1 yemek kaşığı un
500 gr bezelye
400 gr domates
500 gr küçük küçük kesilmiş pişmiş patates
1 12 çay kaşığı tuz
14 su bardağı rende kaşarpeyniri
12 su bardağı bira
ayçiçek yağı
14 çay kaşığı acı kırmızı biber sosu
kesilmiş yeşil biber, dilimlenmiş turp
Yapılışı
Taze soğanı, sarmısağı, yeşil biberleri 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin Acılı sosu ve tuzu ekleyin Yaklaşık 1 dakika daha bekleyin Domatesleri, acılı kırmızı biber sosunu ve birayı da ilave edin Kısık ateşte 5 dakika pişirin Yoğurt ile yumurtaları ayrı bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş acılı sosun 13'ünü katın Bunları büyük bir kaba boşaltın Kısık ateşte pişirin ve tam kaynamak üzereyken alın Sosisleri ufalayın ve geniş bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile altüst yapın ve yağını süzün Sosisleri, patatesleri, bezelyeleri ve rende kaşar peynirinin 14'ünü, acılı sosun 12'sini orta boy bir kapta karıştırın Her yufkayı ikiye bölün Parçaların üzerine 1yemek kaşığı acılı sostan dökün ve yayın Yufkanın tam ortasına bir miktar sosis koyup dikkatlice yuvarlayın ve ortasından bir tahta kürdan geçirin fırın tepsisine 1 bardak acılı sos dökün ve yayın Börekleri dizin sosun geri kalanını üstüne dökün kalan rende kaşar peynirini de üzerlerine serpin ve fırında 30 dakika pişirin Kürdanları çıkarın üzerini ince kıyılmış taze soğan ve turp ile süsleyin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.