Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Acıklama Nedir

Acıklama Nedir
0
119

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Acıklama Ne Demektir

Acıklama Nedir Anlamı

Acıklama, herhangi bir şey hakkında okuyucuya veya dinleyiciye ayrıntılı bilgi veya haber vermek, bir şeyi oğretmek gerektiği zaman kullanılan bir anlatım bicimidir

Herhangi bir ozlu sozu acıklamak gerektiği zaman once, verilen sozdeki kelimelerin anlamları uzerinde durulur Ozlu sozlerde kelimeler, coğunlukla gercek anlamları dışında, mecaz anlamlarıyla kullanıldığı icin bu anlamın doğru tespit edilmesi ve buna gore sozun doğru anlaşılması cok onemlidir Konu bu şekilde belirlendikten sonra yukarıda anlatılan kompozisyon yazmada kullanılacak plana gore duşunceler acıklanır

Similar threads

Tanımlama Ne Demektir Yorumlama Nedir Anlamı Açıklama, herhangi bir şey hakkında okuyucuya veya dinleyiciye ayrıntılı bilgi ya da bildirmek, bir şeyi öğretmek gerektiği vakit kullanılan bir anlatım biçimidir Herhangi bir özlü sözü anlatmak gerektiği vakit önce, bahşedilen sözdeki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
PARAGRAF 1 Anlatım Birimi Olarak Paragraf Bir duşunceyi ana duşunce etrafında destekleyen cumle veya cumleler topluluğuna paragraf denir Paragrafı oluşturan cumleler birbirleriyle bağlantılıdır; bu bağlantı paragrafta anlam butunluğunu oluşturur Paragraf tek bir cumleden oluşabileceği gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Anlatım Turleri ozellikleri AOYKULEYİCİ ANLATIM OZELLİKLERİ: 1Olay, kişi, mekan ve zaman ortak oğeleridir 2Olaylar birinci şahsın ağzından anlatılabilir(Anlatıcı olay kahramanlarından biridir) 3Sanat metinleri oykuleyici anlatımla yazılır 4Olaylar ilahi bakış acısıyla anlatılabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
PARAGRAFTA ANA FİKİR Yazarın parcada anlatmak istediği duşunceye ana fikir denir Yazıda bircok fikir bulunabilir Ama asıl anlatılmak istenen fikir tektir Ana fikir, kısaca, parcanın bir cumlelik ozetidir Ana fikir bazen parcanın icinde bir cumle halinde verilmiş olabilir Bu durumda o cumleye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
207
Sozcukte Anlam Konusu, sozcukte anlam ile ilgili ornekler, Sozcukte Anlam Konuları, Sozcukte Anlam Konusu hakkında herşey SOZCUKTE ANLAM Kelimeler de dil gibi canlı varlıklardır Sahip oldukları anlamların dışında zamanla yeni anlamlar kazanabildikleri gibi bir anlamda birkac kelime de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
858,500Konular
982,369Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt