iltasyazilim
FD Üye
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
Açık Öğretim Lisesinden mezun olmak için zorunlu olan şartlar nelerdir? Kaç dönem okumak gerekir Toplam kaç krediyle mezun olunabilir İşte bu vb soruların yanıtları
1 ÖĞRENCİLERDEN 4 YILLIK SİSTEME AST OLANLAR,
* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en düşük 8 veya üzeri olması,
* Toplam kazanılan kredinin en az 192 ya da üzeri olması,
* Iki Taraflı derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kere sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir) Dil ve Anlatım dersinden dokunulmazlık olmaması sebebiyle mutlaka başarılması,
* Alan kredisinin 80 ya da üstünde olması (Genel Kültür alanı hariç),
* Bölge derslerinin tamamından minimum bir defa sınava girilmiş olunması,
* Açık Öğretim Lisesinde asgari bir dönem sınava katılmış olması,
* Genel Kültür alanındaki öğrencilerin iki taraflı derslerden 80 veya üstünde kredi almaları gerekmektedir
2 ÖĞRENCİLERDEN 3 YILLIK SİSTEME YAN OLANLAR,
* Açık Öğretim Lisesinde minimum bir dönem sınava katılmış olması,
* Toplam dönemlerinin en az 5 olması,
* Müşterek derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden dokunulmazlık olmaması sebebiyle mutlaka başarılması,
* Bu öğrencilerin, toplam kredilerin en düşük 144 ya da üzeri, Bölge kredisinin 64 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç) gerekmektedir *
Açık Öğretim Lisesinden mezun olmak için zorunlu olan şartlar nelerdir? Kaç dönem okumak gerekir Toplam kaç krediyle mezun olunabilir İşte bu vb soruların yanıtları
1 ÖĞRENCİLERDEN 4 YILLIK SİSTEME AST OLANLAR,
* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en düşük 8 veya üzeri olması,
* Toplam kazanılan kredinin en az 192 ya da üzeri olması,
* Iki Taraflı derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kere sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir) Dil ve Anlatım dersinden dokunulmazlık olmaması sebebiyle mutlaka başarılması,
* Alan kredisinin 80 ya da üstünde olması (Genel Kültür alanı hariç),
* Bölge derslerinin tamamından minimum bir defa sınava girilmiş olunması,
* Açık Öğretim Lisesinde asgari bir dönem sınava katılmış olması,
* Genel Kültür alanındaki öğrencilerin iki taraflı derslerden 80 veya üstünde kredi almaları gerekmektedir
2 ÖĞRENCİLERDEN 3 YILLIK SİSTEME YAN OLANLAR,
* Açık Öğretim Lisesinde minimum bir dönem sınava katılmış olması,
* Toplam dönemlerinin en az 5 olması,
* Müşterek derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden dokunulmazlık olmaması sebebiyle mutlaka başarılması,
* Bu öğrencilerin, toplam kredilerin en düşük 144 ya da üzeri, Bölge kredisinin 64 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç) gerekmektedir *