Acı Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 kuru soğan (Orta boy)
- 2 adet yeşil sivri biber, yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz (Az olursa eklersiniz)
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (Acısını damak zevkine nazaran ayarlarsınız)
- 1 tutam maydanoz (3-4 dal)
Acı Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle zerzevatları yıkayalım soğan ve sarımsaklarımızı soyalım, biberleri çekirdeklerini çıkartalım.
- Bütün zerzevatları küçük küçük keselim ve robotta çekelim.
- Daha sonra robotta çektiğimiz gereçleri bir büyük kâseye alalım sıvı yağ tuz ve biberleri ekleyelim ve uygunca karıştıralım.
- Ağzını kapatıp bir gece buz dolabında bekletelim. Hemende yenebilir fakat bir gece beklerse daha hoş oluyor.
- Bu acı sosu fazla yaparsanız da ağzı kapaklı cam kavanoza koyup buz dolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun ????.