iltasyazilim
FD Üye
Acı Sos Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg domates
*250 gr cin biberi
*34 adet havuç
*34 adet kırmızı salçalık biber
*1 demet maydanoz
*3 yemek kaşığı kalın turşu tuzu
*1 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı sirke
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*3 baş sarımsak
Acı Sos Tarifi Yapılışı Sırası ile domatesler, cin biberi, havuç rondodan geçirilir Maydanoz, sarımsak ve kırmızı biber küçük küçük doğranır 5 kglık turşu kavanozuna konulup yağ, sirke, tuz, şeker, limon tuzu eklenip karıştırılır Domateslerin çok fazla gazı çıkacağı için kavanozun altına bir tepsi koyarak 1520 gün boyunca her gün tahta kaşıkla karıştırılır Daha sonra buzdolabında yada serin bir yerde muhafaza edilerek kış boyu kahvaltı dahil her öğünde afiyetle yenilir
*3 kg domates
*250 gr cin biberi
*34 adet havuç
*34 adet kırmızı salçalık biber
*1 demet maydanoz
*3 yemek kaşığı kalın turşu tuzu
*1 yemek kaşığı şeker
*1 su bardağı sirke
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*3 baş sarımsak
Acı Sos Tarifi Yapılışı Sırası ile domatesler, cin biberi, havuç rondodan geçirilir Maydanoz, sarımsak ve kırmızı biber küçük küçük doğranır 5 kglık turşu kavanozuna konulup yağ, sirke, tuz, şeker, limon tuzu eklenip karıştırılır Domateslerin çok fazla gazı çıkacağı için kavanozun altına bir tepsi koyarak 1520 gün boyunca her gün tahta kaşıkla karıştırılır Daha sonra buzdolabında yada serin bir yerde muhafaza edilerek kış boyu kahvaltı dahil her öğünde afiyetle yenilir