Acı Biberli Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket maya kuru yahut yaş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su ılık
- 1 çay bardağı süt ılık
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı un
- 4 adet soğan
- 2 adet çökelek
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 2 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı susam
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı beyaz susam
Acı Biberli Çörek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yoğurma kabına unu alalım, üzerine tuzu ekleyerek ortasını çukur olacak halde açalım.
- Açtığımız çukurun içerisine yağ, süt, su, maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
- Gereğince yoğurduktan sonra hamurumuzu ağzı kapalı kabımıza fırına koyup 30 dk mayalandıralım sıcak ortam olmalı bu ortada, hamurumuz mayalanırken bizde.
- Soğanlı biberli harcımızı hazırlayalım.
- Bunun için, uygun bir karıştırma kabına ince ince doğradığımız soğanları, susamı, salçaları çökeleği ve zeytinyağını ek edelim.
- Akabinde tuz, ve baharatları ekleyelim, elimizle karıştıralım.
- Mayalanan hamuru yağlı kâğıt serili tepsiye güzelce döşeyelim üzerine soğanlı harcımızı yayıp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.