Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acı Biberli Çörek

Acı Biberli Çörek
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
aci-biberli-corek-2.jpg

Acı Biberli Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket maya kuru yahut yaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su ılık
  • 1 çay bardağı süt ılık
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un
İçi için;
  • 4 adet soğan
  • 2 adet çökelek
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı beyaz susam

Acı Biberli Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak yoğurma kabına unu alalım, üzerine tuzu ekleyerek ortasını çukur olacak halde açalım.
  2. Açtığımız çukurun içerisine yağ, süt, su, maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  3. Gereğince yoğurduktan sonra hamurumuzu ağzı kapalı kabımıza fırına koyup 30 dk mayalandıralım sıcak ortam olmalı bu ortada, hamurumuz mayalanırken bizde.
  4. Soğanlı biberli harcımızı hazırlayalım.
  5. Bunun için, uygun bir karıştırma kabına ince ince doğradığımız soğanları, susamı, salçaları çökeleği ve zeytinyağını ek edelim.
  6. Akabinde tuz, ve baharatları ekleyelim, elimizle karıştıralım.
  7. Mayalanan hamuru yağlı kâğıt serili tepsiye güzelce döşeyelim üzerine soğanlı harcımızı yayıp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
Yapacak olanlara afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt