Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*250 gram yağsız kuşbaşı et
*5 tane orta boy havuç
*2 kase pirinç
*2 kaşık tereyağı
*2 kaşık sıvı yağ
*Tuz
*Su

Acem Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle etimizi içine yeterince su koyup suyunu çekene kadar haşlıyoruz Üzerini biraz geçmesi yeterli sonra havuçları soyup çok kalın olmayacak şekilde önce halka şeklinde doğrayıp ardından o halkaları uzunlamasına doğrayın Pilav tenceresine yağları koyup kızdırın ve doğradığınız havuçları içine ekleyip diriliği gidene kadar kavuruyoruz Havuç kavrulunca içine yıkanmış pirinçleri ve eti ekleyin Tuzunu atıp bir kaç dakika kavurun ve üzerine sıcak su ekleyin 3 kase yeterli olacaktır pilav kaynayınca altını kısıp pişmesini bekleyin Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Not:dilerseniz üzerine karabiber atıp servis edebilirsiniz
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt