iltasyazilim
FD Üye
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram yağsız kuşbaşı et
*5 tane orta boy havuç
*2 kase pirinç
*2 kaşık tereyağı
*2 kaşık sıvı yağ
*Tuz
*Su
Acem Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle etimizi içine yeterince su koyup suyunu çekene kadar haşlıyoruz Üzerini biraz geçmesi yeterli sonra havuçları soyup çok kalın olmayacak şekilde önce halka şeklinde doğrayıp ardından o halkaları uzunlamasına doğrayın Pilav tenceresine yağları koyup kızdırın ve doğradığınız havuçları içine ekleyip diriliği gidene kadar kavuruyoruz Havuç kavrulunca içine yıkanmış pirinçleri ve eti ekleyin Tuzunu atıp bir kaç dakika kavurun ve üzerine sıcak su ekleyin 3 kase yeterli olacaktır pilav kaynayınca altını kısıp pişmesini bekleyin Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Not:dilerseniz üzerine karabiber atıp servis edebilirsiniz
*250 gram yağsız kuşbaşı et
*5 tane orta boy havuç
*2 kase pirinç
*2 kaşık tereyağı
*2 kaşık sıvı yağ
*Tuz
*Su
Acem Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle etimizi içine yeterince su koyup suyunu çekene kadar haşlıyoruz Üzerini biraz geçmesi yeterli sonra havuçları soyup çok kalın olmayacak şekilde önce halka şeklinde doğrayıp ardından o halkaları uzunlamasına doğrayın Pilav tenceresine yağları koyup kızdırın ve doğradığınız havuçları içine ekleyip diriliği gidene kadar kavuruyoruz Havuç kavrulunca içine yıkanmış pirinçleri ve eti ekleyin Tuzunu atıp bir kaç dakika kavurun ve üzerine sıcak su ekleyin 3 kase yeterli olacaktır pilav kaynayınca altını kısıp pişmesini bekleyin Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Not:dilerseniz üzerine karabiber atıp servis edebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.