
Ekseriyetle yemek yerken ne yediğimize odaklanıp ne vakit yediğimizin değerli olmadığını düşünürüz ancak kimi besinleri aç karnına yememiz bedenimize sağlayabileceği faydası daha da artırabiliyor. Tekrar de bünyenize en uygun vakit için hekiminize danışmanız öneriliyor.
1. Dilim peynir
Şayet bir şeyler yediğinizde kolaylıkla hazımsızlık yahut mide ekşimesi sorunu çekiyorsanız aç karnına bir dilim peynir yemeniz midenizi hazırlayacaktır. Süt eserleri size eza yaşatıyorsa küçük bir krakerle birlikte tüketebilirsiniz.
2. Karpuz
Çok yeterli bir lif kaynağı olan karpuzun hem tok tutması hem de yemeklerden sonra şişkinlik üzere rahatsızlıklar yaratması nedeniyle açken tüketilmesi öneriliyor.
3. Kuruyemişler
Kuruyemişler bilhassa aç olduğunuz vakitlerde düzgün bir seçimdir. Badem ve ceviz üzere seçimler yalnızca sizi doyurmakla kalmaz aynı zamanda mideyi tahriş etmeden kalp için sağlıklı yağlar ve başka kıymetli besinler sunarlar.
4. Sarımsak
Yanlışsız ölçüde, aç karnına tüketilen sarımsak içerdiği antioksidan özelliği sayesinde bedene çok daha faydalı olabiliyor.
5. Yumurta
Daha uzun müddet tok hissettirmesi yumurtayı aç karnına yemeniz için en büyük nedenlerden biri. Çalışmalar, sabahları yumurta yenildiğinde, tüketilen günlük kalorinin toplamının azaldığını ve yumurtanın bedendeki yağın azaltılmasında da yardımcı olduğunu göstermiştir.
6. Bal
Bal sizin bağışıklık ve sindirim sisteminizi uyandırmaya yardımcı olur. Tembel bağırsak sendromunun ve başka mide problemlerinin çözümlenmesinde yardımcı olduğu, birebir vakitte bedenden ziyanlı virüs ve bakteri atan bir paklık unsuru vazifesi gördüğü de biliniyor.
7. Yeşil elma
Yeşil elma hücrelere ziyan veren özgür radikallerle savaşabilir. Bu yüzden sabah aç karnına yenilen yeşil elma, bedeninizin güne ziyanlı tesirlere karşı daha güçlü gayret etmesini sağlayarak başlar.
8. Hurma
Birçok faydası olan mucizevi meyve hurma açken yenildiğinde bağırsak parazitleriyle güçlü bir halde savaşabiliyor.
9. Su
Aç karnına su içmek kilo vermenize yardımcı olurken bağışıklık sisteminizi güçlendirmede, birtakım enfeksiyonların önlenmesinde, hazımsızlık problemlerinin tahlilinde ve cilt hoşluğunda tesirli olabiliyor.
10. Kekik çayı
Kekik çayı açken tüketildiğinde, antioksidan özelliğini göstermede ve hazımsızlık sorunlarıyla savaşmada daha tesirli olabiliyor.
11. Yulaf ezmesi
Yulaf ezmesi, karabuğday, buğday tohumu üzere eserler mide duvarında esirgeyici bir öge oluşturarak mide asidinin mide duvarına zarar vermesini engelleyebiliyor. Sindirim sistemimizi düzenleyebiliyor.
12. Zeytinyağı
Hekim denetiminde ve hakikat ölçüde aç karnına içilen zeytinyağı yeterli huylu kolesterolün yükselmesine, berbat huylu kolesterolün ise düşmesine yardımcı olabiliyor.