Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ablamın Pamuk Açma Tarifi

Ablamın Pamuk Açma Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Ablamın Pamuk Açma Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sade maden suyu
*1, 5 çay bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (Sarıları üzerine)
*1 paket 42 gr yaş maya
*4 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Yaklaşık 67 bardak un (5 bardaktan sonrası kontrollü)

Üzerine;


*Ayırdığımız yumurta sarısı

Ablamın Pamuk Açma Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına ılık süt maya ve şeker konulur Maya eriyene dek karıştırılır
Sırasıyla diğer malzemeler (Maden suyu sıvı yağ yumurta akları ) en son un ve tuz eklenip gayet yumuşak sert olmayan bir hamur yoğurulur
Hamur güzelce sarılıp 1 saat mayalanması beklenir
Elimiz ya da tezgah hafif sıvı yağ ile yağlanır Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralanır
Üzeri temiz bir bezle örtülüp tepsi mayası için 2030 dk bekletilir
En son yumurta sarısı sürülüp önce 180 derece fırında 15 dakika tutulur Daha sonra 200 dereceye yükseltilip kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkan tepsinin üzeri temiz bir sofra bezine sarılarak 20 dk kadar bekletilir yumuşaması için
Afiyet olsun
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt