Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Abdest Alırken Okunan Dualar

Abdest Alırken Okunan Dualar
0
238

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Abdest alırken okunması nasihat edilen dualar vardırBu dualaır ezberliyerek Adest almak çok daha makbuldür lakin bilmiyorsakda sorun yok zaten o şekilde de abdest alabiliyoruz birçoğumuz bilmiyoruz bu duaları Allah hepimize öğrenmeyi nasip etsin inşallah

Abdest alırken okunması tavsiye edilen dualar şöyledir:

Abdest alırken okunacak duaları makalemizde bulabilirsiniz Abdest alırken okunacak dualar için makalemizi inceleyebilirsiniz

Abdest Almaya Başlarken Okunacak dua:

Bismillahilazim Velhamdü lillahi alâ dînilİslâm Ve ala tevfîkılîmân Ve ala hidayetir rahman Elhamdü lillâhillezî ce ’alelmâe tahûren ve ce ’alelislâme nûren

Abdest Almaya başlarken okunacak duanın anlamı:

Azamet ve celal sahibi Allah ’ın adiyle başlarım Bizi İslâm dininde kılan, îman etmeğe muvaffak buyuran ve hidâyete erdiren Rahman Allah ’a hamdederim Suyu arıtıcı İslâm ’ı da nur kılan Allah ’a hamdolsunSonra, eller bileklere dek üç def ’a yıkanır

Sağ el ile ağıza üç kerre su verirken okunacak dua:

Allahümmeskınî min havdi nebiyyike ke ’sen lâ ezmeu ba ’dehü ebeden

Sağ el ile ağıza üç kerre su verirken okunacak duanın anlamı:

Ey Rabbim, bana peygamberinin havzından bir kâse içir, ondan daha sonra hiç susamayayım

Sağ el ile buruna üç kerre su verip, sol el ile sümkürülür Buruna su verirken okunacak dua:

Allahümme erihnî râyihatel cenneti verzüknî min ni ’amihâ Ve lâ türihnî râyihatennâr

Anlamı

Ey Rabbim bana cennetin kokusunu duyur ve onun ni ’metlerinden nasîblendir ve bana ateşin kokusunu duyurma

Avuçlara su alıp, alından çene altına, şakaklara dek yüzü yıkarken şu düâ okunur:

Allahümme beyyid vechî binûrike yevme tebyaddü vücûhü evliyâike ve lâ tüsevvid vechî bi zünûbî yevme tesveddü vücûhü a ’dâike

Anlamı:

Ey Rabbim! Nice yüzlerin beyaz, nice yüzlerin kara olacağı günde yüzümü nurunla beyaz kıl, nurlandır

Sol el ile, sağ kol dirseğe kadar (üç def ’a) yıkanırken:

Allahümme a ’tınî kitâbî biyemînî ve hâsibnî hisâben yesîren, düâsı okunur

Anlamı

Ey Rabbim! Kitabımı sağ elime ver ve hesabımı basit gör

Sağ ile sol kol (üç def ’a) dirsek dâhil yıkanırken:

Allahümme lâ tu ’tinî kitâbî bi şimâlî ve lâ min verâi zahrî ve lâ tühâsibnî hisâben şedîden, düâsı okunur

Anlamı

Ey Rabbim! Kitabımı sol elime verme, arkamdan da verme, ve hesabımı zorlaştırma

Her iki kolu yıkadıkdan sonradan, elleri tekrâr yıkar ve o yaşlıkla başı mesh ederken:
Allahümme harrim şa ’rî ve beşerî alenNâr Ve ezıllenî tahte zıllî arşike yevme lâ zılle illâ zıllü arşike,düâsı okunur

Anlamı

Ey Rabbim! Saçımı ve yüzümü ateşten koru Senin himâyenden diğer bir himâyenin bulunmadığı günde beni Arş ’ının gölgesi aşağıda gölgelendir Allah ’ım beni rahmetinle sar, üzerime berekâtından indir

daha sonra sağ ve sol elin şehâdet parmakları ile iki kulağın deliklerine su verirken baş parmaklar ile kulakların arkası mesh edilir ve:

Allahümmec ’alnî minellezîne yestemi ’ûnelkavle fe yettebiûne ahsenehû, düâsı okunur

Anlamı

Ey Rabbim! Beni sözü dinleyib de en güzeline ittiba ’ edenlerden kıl

Ellerin dış yüzü ile enseyi mesh ederken okunacak dua:

Allahümme a ’tık rakabetî minenNâr, düâsı okunur

Anlamı

Ey Rabbim! Benim boynumu ateş esâretinden kurtar, beni zincirlerden ve bukağılardan muhafaza et

Boynu mesh etdikden daha sonra, sol elin minik parmağı ile, sağ ayağın minik parmağından başlıyarak, bacak parmaklarının arasını hilâllemek sûretiyle, topuklarla birlikde, sağ ayağı üç def ’a yıkarken:

Allahümme sebbit kademeyye alessırâtı yevme tezillü fîhilekdâmü, düâsı okunur

Anlamı

Ey Rabbim! Nice ayakların kaydığı günde benim ayaklarımı sırat üzerinde değişmez kıl

Sol ayağı üç def ’a yıkarken, but parmaklarının arasını ufak parmağı ile bu sefer baş parmakdan başlıyarak, ufak parmağa içten, bacak parmaklarının arasını hilâllemek sûretiyle topuğu ile birlikde yıkarken:
Allahümme lâ tatrud kademeyye alessırâti yevme tatrudü küllü akdâmi a ’dâike Allahümme ’cal sa ’yî meşkûren ve zenbî mağfûren ve amelî makbûlen ve ticâretî len tebûre, düâsı okunur

Anlamı

Ey Rabbim! Bana râzı olduğun bir alıştırma, ver, günahımı bağışla, makbul bir amel ve hasar etmeyen bir ticâret nasîb et

Abdest bitince okunması gereken dua:

Allahümmec ’alnî minettevvâbîn, vec ’alnî minelmütetahhirîn, vec ’alnî, min ibâdikessâlihîn, vec ’alnî minellezîne lâ havfün aleyhim ve lâhüm yahzenûn Sübhânekellahümme ve bihamdike, Eşhedü en lâ ilâhe illâ ente vahdeke lâ şerîke kir estagfiruka ve etûbü ileyke eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdüke ve Resûlüke

Anlamı

Ey Rabbim! Beni tevbe edenlerden ve çok fazla temizlenenlerden kıl Beni sâlih kullarından eyle, beni üzerlerine hiç bir korku gelmeyen ve hiç mahzun olmayanlardan kıl Seni her lahza hamdinle tesbîh ederim Ey Rabbim şehâdet ederim ama Senden başka hiç bir ilâh yok, ama Sen varsın Şerîkin yok Senin ve tekrar şehâdet ederim ancak Muhammed Senin kulun ve resûlündür Senden mağfiretini isterim ve Sana tevbe ederim

*