Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Abdal Ata Binmiş Bey Oldum Sanmış Atasozunun Anlamı

Abdal Ata Binmiş Bey Oldum Sanmış Atasozunun Anlamı
0
239

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Abdal Ata Binmiş Bey Oldum Sanmış Atasozunun Hikayesi
Abdal Ata Binmiş Bey Oldum Sanmış atasozu acıklaması

Gormemiş kişi, rastlantı olarak layık olmadığı bir duruma kavuşursa bu durum kendisinin hakkıymış gibi aptalca boburlenir

İşin ehli olmayan , eğitimsiz ya da gorgusuz bireylerin beklenmedik bir şekilde yuksek itibarlı bir sosyal duruma gelmesi ya da işin başına gecmesi ile kendilerinden gecmeleri, ovunmeleri, kendilerini yuksek gormeleri

Karakter sınırına takılıp tam olarak yazılamamış atasozu tam olarak şoyledir: abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır

Kimi gorgusuz ve eğitimsiz kimseler bir rastlantı sonucu layık olmadıkları onemli bir işin başına gecseler ya da bir mevki elde etseler, aptalca davranmaya, o yerin adamı gibi gorunmeye ve boburlenmeye başlarlar Dahası, bunun kendi hakları olduğunu da ileri surerler

Gorgusuz kimse tesadufen layık olmadığı bir imkana kavuşsa, bu durum kendisinin hakkı imiş gibi davranır, aptalca boburlenir Tesadufen elde edilen makam ve mevkiler, bunları elde eden kimse icin bir şımarma ve boburlenme vesilesi olur

858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt