Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

A16z, ABD Hükümeti İçin DeFi Dostu Gözetim Rejimi Önerdi

A16z, ABD Hükümeti İçin DeFi Dostu Gözetim Rejimi Önerdi
0
56

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
a16z-abd-hukumeti-icin-defi-dostu-gozetim-rejimi-onerdi-3.jpeg

Teşebbüs sermayesi şirketi Andreessen Horowitz (a16z), DeFi dostu bir kripto varlık nezaret rejimi önerdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter
ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Şirket Salı günü, merkeziyetsiz finans (DeFi) bölümüne ait kilit hususlar olarak gördüğü dört ana alan önerdi. Bunları ise tüketicilerin korunması, merkeziyetsiz özerk kuruluşlar (DAO), düzenleyici örtüşme/parçalanmanın kıymetlendirilmesi ve vergi raporlaması ve muhakkak blokzincirleriyle ilgili netliği içeren mevzular olarak sıraladı. Şirket mevzu hakkında şunları söyledi:

“Dört teklifimizin her biri kendi başına ayakta duracak biçimde tasarlandı, lakin birlikte ele alındığında, merkeziyetsiz bir ortamda kontrol, nezaret ve vergilendirmeye yönelik kapsamlı bir yaklaşımın başlangıcını temsil ediyorlar.”

a16z’nin bu atılımı ise Senato Bankacılık Komitesi’nden ABD Senatörü Pat Toomey’in davetine karşılık olarak sunuldu. Bilindiği üzere Toomey, kripto varlık ekosistemini büyük bir yük altına sokacak olan altyapı tasarısının kripto varlık kararına ait olarak değişiklik önermişti.

Şirketin bu tüketicileri müdafaa önerisi ise Tüketici Mali Müdafaa Yasası kapsamında ifşaya dayalı kontrol rejimi oluşturulmasını tavsiye ediyor. Ayrıyeten DAO’lara ise vergi gerekliliklerine ek olarak, banka hesapları açma ve yasal muahedeler imzalama üzere yasal haklar verilmesi öneriliyor.

Şirket ayrıyeten düzenlemeler için üç yaklaşım da önerdi. Bunları ise kurumlar ortasında yargı uyumlulaştırması, bir sanayi özdenetim düzeneği kurulması ve teknik nezaret için kar emeli gütmeyen bir şirketin kurulması olarak sıraladı. Şirket ayrıyeten dördüncü olarak ise şu anda Kongre’de bekleyen altyapı tasarısı hakkında Ağustos ayında yaptığı açıklamaları bir sonraki düzeye taşıdı:

“Amerika Birleşik Devletleri vergi ve düzenleyici ortamları, merkezi operasyonlar için tasarlanmıştır. Fakat şu anda taslakta olduğu üzere, Kongre’de bekleyen altyapı tasarısı, ahenk sağlama yeteneği olmayan çok çeşitli aktörlere vergi raporlama gereklilikleri getirecektir.”

858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt