9türkçe olimpiyatları ödül töreni bugün ankara aski spor salonunda h 1OLİMPİYATLARIN AMACIhDil insanların birbirlerini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsurdur Irtibat çağında kültürlerin birbirleri ile kaynaşması, ayrı kültürlere sahip insanların birbirleriyle anlaşması dil ile olmaktadır Türkiye'nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti dilimizin yargı ettiği konumu elde edeceğinin emareleri sayılır Türkçe Olimpiyatları da Türkçemizin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünüdür En iyi Türkçe öğrenenleri mükâfatlandırmak amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlar yurt dışında Türkçeye aleyhinde büyük bir coşku ve ilgi uyandırmıştır Türkçe Olimpiyatları bir final niteliğindedir Yarışmacılar finale gelene dek birçok aşamadan geçmektedir Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonradan ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya yargı kazanmaktadırlar Bir eğitim yılı baştan başa olimpiyatlara yaklaşık 10000 öğrenci hazırlanmaktadır Türkiye'deki finallere katılmaya adalet şampiyon öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan stantlar hazırlayıp ülkesini tanıtmakta ve kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar Her yıl, geleneksel bir keyfiyet kazanan olimpiyatların ödül töreninde, Türk diline ve kültürüne hizmet eden devlet büyüklerine, siyaset adamlarına, basın yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına özel hizmet ödülleri verilmektedir Bizler, Anadolu insanın samimiyetinin neler yapabileceğinin hikâyesini oluşturduk Türkçeder olarak Topraklarımızdan dünyaya yayılan Türkçenin gücüne inandık Türkçeyi öğrenen çocukların kardeşlik duyguları ile beslendiklerini gördük Mevlana'dan Yunus Emreden şiirler okuyan, türkülerimizi seslendiren bu çocukların bir yaz başında ülkemize bıraktıkları tatlı bir rahatlık bunun göstergesi yok midir? geçen hafta altınparka ben de gittim ve gözlerim yaşardı dört bir yana türkçe konuşulması ,türkiye sevgisi beni hem onurlandırdı ,keza gururlandırdı O Kadar güzel bir organizasyonki bunu tertip edenlerden ALLAH RAZI OLSUN dünyanın bin türlü köşesinde gelip türkçe şarkılar ,şiirler söylemek ,bizim yöresel oyunlarımızı icra etmek ,türkiye sevgisini yaşatmak o kadar hoş birşeyki gencecik dünya çocukları türkiyeyi ne değin çok tanır ,ne kadar çok dilimizi konuşur ve bizi anlamaya çalışırlarsa eminimki yarının çocukları büyüdüğü vakit çok daha güzel bir dünya için çalışacak ,türkiyeye olan sevgilerinden ötürü ,uzlaştırma ve kardeşliği yaşatacaklardır diye umut ediyorum biz bile bu değin hoş türkçe şiir ,şarkı okuyamazken bu gençlere bu sevgiyi telkin etmek ve bunları öğretmen takdire şayandır diye düşünüyorum ülkemizin tanıtılmasında bu gibi organizsayonların çoğalması ,dilimizin dünya dili ,ülkemizin dünya ülkeleri arasındaki sevgisinin artması dileğiyle