iltasyazilim
FD Üye
7 Tahıllı Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram 7 tahıllı ekmek unu (44 5 su bardağına denk)
*300 ml(1 5 su bardağı) ılık su
*1 çay kaşığı tuz
*1 paket (10 gr) ınstant maya
7 Tahıllı Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Ekmek ununuzu büyük bir kaba koyup, etrafına mayanızı ve tuzunuzu serpin*Suyunuzu ekleyip, 10 dakika kadar yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun Hamurun kıvamı yumuşak olmazsa biraz su ekleyebilirsiniz, çünkü bardak ölçüleri bazen fark edebiliyor*Yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine streç film örtün ve 3040 dakika mayalanmaya bırakın*Mayalanan hamurunuzu yağlayıp unladığınız baton bir kek kalıbına yada yuvarlayarak bir tepsiye geçirin 40 dakika kadar da kalıbında mayalandırın*En son fırınınızı 190 derece de ısıtın ve ekmeğinizin üzerine fırça ile su sürün*Ekmeğinizi pişirin Piştikten sonra 10 dakika kadar fırında tuttuktan sonra dışarda ılıtıp servis edebilirsiniz*Afiyet olsun
*500 gram 7 tahıllı ekmek unu (44 5 su bardağına denk)
*300 ml(1 5 su bardağı) ılık su
*1 çay kaşığı tuz
*1 paket (10 gr) ınstant maya
7 Tahıllı Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı Ekmek ununuzu büyük bir kaba koyup, etrafına mayanızı ve tuzunuzu serpin*Suyunuzu ekleyip, 10 dakika kadar yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun Hamurun kıvamı yumuşak olmazsa biraz su ekleyebilirsiniz, çünkü bardak ölçüleri bazen fark edebiliyor*Yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine streç film örtün ve 3040 dakika mayalanmaya bırakın*Mayalanan hamurunuzu yağlayıp unladığınız baton bir kek kalıbına yada yuvarlayarak bir tepsiye geçirin 40 dakika kadar da kalıbında mayalandırın*En son fırınınızı 190 derece de ısıtın ve ekmeğinizin üzerine fırça ile su sürün*Ekmeğinizi pişirin Piştikten sonra 10 dakika kadar fırında tuttuktan sonra dışarda ılıtıp servis edebilirsiniz*Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.