Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

7 Milyon Liraya Satacaklardı, Suçüstü Yakalandılar!

7 Milyon Liraya Satacaklardı, Suçüstü Yakalandılar!
0
33

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
s-f01afcb2601373ff4183cf53c4e81984cc9f3adb.jpg

Doğu Roma İmparatorluğu periyoduna ilişkin olduğu belirlenen bir mezar stelini yer altından çıkaran 4 kişi kabahatüstü yakalandı.

Kütahya'da emniyet güçleri, Altıntaş ilçesinde yaşayan E.G. isimli bir vatandaşın tarlasında tarihi eser bulduğu ve toprak altından çıkarmaya çalıştığı bilgisine ulaştı. Savcılık talimatıyla E.G., takibe alındı. 

Düzenlenen operasyonda E.G.'nin yanı sıra H.G., S.G. ve M.A.G., mezar stelini kaçak hafriyat yaparak çıkarmaya çalışırken yakaladı.

Görüntüye alıp bedel biçmişler

Şüphelilerin, yaklaşık 1500 yıllık olduğu bedellendirilen mezar taşının topraktan çıkarılan kısımlarını görüntüye alıp, 7 milyon lira paha belirledikleri ve satmak için müşteri aradıkları tespit edildi. 

Gözaltına alınan 4 kuşkulu, süreçleri için Kütahya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin meskenlerinde yapılan aramalarda da dedektör ele geçirildi.

Müzeye teslim edildi

Doğu Roma İmparatorluğu devrine ilişkin olduğu belirlenen, 165 santim uzunluğunda, 90 santim genişliğinde ve 30 santim kalınlığında olan, üzerinde kabartmalı insan figürleri bulunan mezar steli, incelenmesi için Kütahya Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt