Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

5 Yaş Grubunda Okullaşma Oranı Yüzde 85'e Yükseldi

5 Yaş Grubunda Okullaşma Oranı Yüzde 85'e Yükseldi
0
22

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
s-0c3e3c4bd80651d253df75befa4a1aa4d562b9a2.jpg

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni açılan 5 bin anasınıfında, 87 bin öğrencinin eğitim almaya başladığını söyledi. 5 yaş grubunda okullaşma oranının ise yüzde 85'e yükseldiğini açıkladı.

Özer, eğitimde fırsat eşitliğini arttırmak için okul öncesi eğitimde yapılan çalışmaları anlattı.

Okullar arası başarı farkında en önemli etkenin, okul öncesi eğitime erişimdeki eşitsizlikler olduğunu belirten Özer, okul öncesi eğitime erişimde arz kapasitesi oluşturulabilmesi durumunda, bunun, öğrencilerin bilişsel ve bilişsel olmayan becerilerini geliştirip eğitimin kalitesine, okullar arası başarı farkının ve ilkokulda çocukların hazır bulunuş düzeyi farklarının azaltılmasına çok önemli katkı vereceğini bildirdi.

Özer, bu çerçevede, yol haritalarını net bir şekilde tarif ettiklerinin altını çizerek, şu anda 3 yaş grubunda yüzde 14 olan okullaşma oranının 2022 sonu itibarıyla yüzde 50'ye, 4 yaş grubunda yüzde 35 olan okullaşma oranını yüzde 70'lere, 5 yaş grubunda yüzde 78 olan okullaşma oranını yüzde 100'e çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.

Similar threads

Milli Eğitim Bakanı Özer, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınması yönündeki hedefe ilişkin, 'Hedefe ulaşmak için tüm planları ve bütçe yapılandırmamızı yapıyoruz.' dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Milli Eğitim Bakanı Özer, eğitimde fırsat eşitliği için 2022 yılında 3 hedef belirlediklerini söyledi. Okul öncesine erişim oranı artırılacak, okullar arasındaki imkân farklılıkları azaltılacak. Öğretmenler de 3 ay zorunlu mesleki ve kişisel eğitim alacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın istatistiklerine nazaran evvelki yıla kıyasla 2020-2021 eğitim-öğretim yılında öğrenci sayısı yaklaşık 156 bin azaldı. Eğitim Uzmanı Ali Taştan MEB’in bu durumdan tasa duymadığını aktardı. static.birgun.net Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) geçen günlerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitimde yapılan atılımlar ile ilgili konuştu. Bakan Özer, “İnşallah bu süreç, istihdamda da mesleki eğitim mezunlarının çok rahat bir şekilde işgücü piyasasında eşleşmesi ile önemli başarılara imza atmasını beraberinde getirecek. Nihayetinde de artık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Milli Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini ve okul öncesi eğitimin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt