teknolojiuzmani
FD Üye

5 Dakikada Krokan Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fıstık, fındık yada ceviz
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
5 Dakikada Krokan Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya toz şekeri alıp ocağın altını orta derecede yakalım.
- Tavayı ara sıra sallayıp şekerin erimesini sağlayalım.
- Eriyince tereyağını ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım.
- Tereyağı eridikten sonra fıstık yada cevizleri ilave edip güzelce karıştıralım.
- 1 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alıp yağlı kağıt üzerine dökelim.
- Üzerine yağlı kağıdı kapatıp merdane ile inceltip düzeltelim.
- Sıcakken bıçak yardımıyla keselim. (bu işlemi hızlı yapmak önemli çünkü krokan soğursa sertleşir ve dilimlenmez).
- Dolapta 10-15 dakika dinlendirip bıçakla kestiğimiz yerlerden dilimlere ayıralım. Deneyeceklere afiyet olsun.