Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

5 Çeşit Salata Meze Tabağı

5 Çeşit Salata Meze Tabağı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
5-cesit-salata-meze-tabagi.jpg

5 Çeşit Salata Meze Tabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet büyük boy havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Amerikan salatası
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye (Konserve kullandım)
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
Kapya biber salatası
  • 4 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Humus
  • 1 su bardağı haşlanmış kabukları soyulmuş nohut
  • 1/2 (yarım) çay bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz, kimyon, kırmızı toz biber
Muhammara
  • 1 su bardağı ekmek içi (Robottan çekilmiş )
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 2 diş sarımsak (3-4 karanfil ile dövülmüş)
  • 1 çay kaşığı tuz, kimyon, nane, kırmızı toz biber, karabiber

5 Çeşit Salata Meze Tabağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Havuç tarator için, havuçların kabukları soyulur ve rendelenir.
  2. Biraz tuzla az yağda sotelenir.
  3. Ara ara karıştırılır.
  4. Soğuduğunda mayonezli yoğurtla karıştırılıp servis yapılır.
  5. Amerikan salatası için, patatesler minik küpler şeklinde doğranır.
  6. Havuçlar biraz daha minik küp doğranır.
  7. Bir tencereye alınır.
  8. Üzerlerini geçecek kadar su eklenir.
  9. Biraz tuz ilavesiyle haşlanır. Dağılmamasına dikkat edelim.
  10. Yumuşadığında çıkarılıp süzülür ve uygun bir kaseye alınır.
  11. Kornişon turşu küpler halinde doğranır.
  12. Bezelye süzdürülür ve üzerlerine eklenir.
  13. Buzluktan kullanacaksanız haşlayıp ilave edebilirsiniz.
  14. Yoğurt, mayonez ve tuz aktarılıp karıştırılır.
  15. Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.
  16. Kapya biber salatası için, közlenmiş biberlerin içi temizlenir ve önce şeritler halinde sonra kare kare doğranır. Mayonezli yoğurtla karıştırılıp servis yapılır.
  17. Humus için, malzemeler mutfak robotuna alınır ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekilir.
  18. 1-2 kez bu işlemi tekrarlayabilirsiniz. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  19. Üzerine isteğe bağlı kırmızı toz biber gezdirerek servis yapılır.
  20. Muhammara için, gerekli malzemeler bir kaseye alınır ve güzelce karıştırılır.
  21. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayın. İster poğaça ister ekmekle birlikte istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????
5 Çeşit Salata Meze Tabağı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,757Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt