Beslenmeye Dair 45 Unsur:
1- Sıhhatin korunmasında ve marazların önlenmesinde ehliyetli ve istikrarlı beslenme temeldir.
2-Yetersiz ve istikrarsız beslenme yüzünden zihnen ve bedenen güzel gelişmemiş ,yorgun,isteksiz ve hasta bireyler topluluk için güç ve kuvvet değil bir yüktür.
3-Yağ en çok güç veren besin öğesi olup yağda eriyen vitaminlerin kullnımı ve birtakım hormonların imalatı için elzemdir.
4-Yetişkin insan vücudunun %60 ı sudur.
5-Yağsız yahut yağı azaltılmış süt ,yoğurt ve tuzu az peyniri tercih edin.
6-Süt öbeği kemik sıhhatimiz için gerekli olan kalsiyum mineralini bize sağlar.
7-Etler güzel kalite protein,demir,B12 vitamini,ve çinko kaynağıdır.Yağlı et tüketiminden sakınmak gerekir.
8-omega -3 içeriği yüksek olduğu için haftada 2 defa balık yenmelidir.
9-Etleri pişirmede haşlama ızgara buğulama fırın üzere yollar tercih edilmelidir.Et konan yemeklere yağ eklenmemelidir.
10-Etler yüksek ateşte uzun vade pişirilmemelidir.
11-Yumurta protein kalitesi en yüksek besindir.
12-Kalp damar hastaları haftada 1-2 defa yumurta yiyebilir.
13-Yumurtanın içinde bulunan lesitin dimağ işlevleri için gereklidir.
14-Günlük posa alımını artırmak için haftada 2 kurubaklagil nohut kurufasulye ve yeşil mercimek tüketmek gereklidir.
15-Kurubaklagillerde bulunan proteinin kalitesini artırmak için tahıl öbeği yiyeceklerle tüketilmesi gerçek olur.
16-Fındık,ceviz,badem kümesi dediğimiz yağlı tohumlar B kümesi vitaminler ,mineraller yağ ve protein açısından zengindirler.
17-Günde en az 5 porsiyon zerzevat ve meyve tüketilmelidir.
18-Günlük zerzevat alımının en az 2 porsiyonu yeşil yapraklı sebzeler yahut portakal,limon yahut domates olmalıdır.
19-Sebzeleri satın alımından pişirmeye kadar olan süreçte en gerçek halde saklamak yıkamak doğramak ve pişirmek gerekir.
20-Tam tahıl eserleri tüketmek sıhhat açısından değerlidir.
21-tahıl tüketimi bireyin çalışma durumuna ve gereksinmesine nazaran değişir.
22-tam tahıl eserleri beslenmemizde çok kıymetli bir mahal meblağ.
23-Tahıllar B vitaminleri posa ve E vitamininden zengindir.
24-Bulgur beslenmemizde çok bedeli olan bir tahıl kümesidir.
25-Beslenmede çeşitlilik çok kıymetlidir.
26-Beslenmemizde 3 ana öğün çok değerlidir.
27-Metabolizmanın tertipli çalışması için 3 öğün ve öğünler arasında müddet istikrarlı olmalıdır.
28-Kahvaltı yapmadan güne başlamak bütün günün verimini tesirler.
29-Protein içeren bir kahvaltı kan şekerinizi istikrarda fiyat.
30-Kilonuzu boyunuza nazaran daima denetim altında tutmak sağlıklı olmanın birinci basamağıdır.
31-Şişmanlık kadar zayıflıkta hastalık belirtisidir.
32-Ömür uzunluğu faal olmak sizi daha sağlıklı yapar,kas ölçünüz artarken kemik dayanıklılığınız artar.
33-Ağırlık denetimi çocuklukta başlamalıdır.
34-Vücut yükünüzü müdafaada beslenme ve diyet kadar davranış değişikliğide çok kıymetlidir.
35-Su içmek için susamayı beklemeyin.
36-Özellikle sıcak havalarda ve aktivite seviyenizin yükseldiği durumlarda su tüketimini artırın.
37-Fazla tuzdan kaçının.
38-Şekerli yiyecek ve içecek tüketimini azaltın.
39-Şekerli besinlerin ağız sıhhatinizi olumsuz yana etkilediğini unutmayın..
40-Yemeğin tadına bakmadan tuz ekleme alışkanlığınız varsa bunu bırakın.
41-Günlük tuz gereksinimimizi yeteri kadar karşılamaktayız ziyadesinden kaçının.
42-Tükettiğiniz yağın ölçüsü kadar türüde çok değerlidir.
43-Uygun sıcaklık ve vadede pirilmemiş hayvansal besinler potansiyel tehlikeli besinlerdir.
44-Fazla alkol sindirim enzimlerini bozar,karaciğer ve bireyin üzerinde olumsuz tesir yapar.
45-Alkol tüketmeyen kimseleri kalp illetlerinden korumak emeli ile alkole teşvik etmek yalnış bir yönlendirmedir.
1- Sıhhatin korunmasında ve marazların önlenmesinde ehliyetli ve istikrarlı beslenme temeldir.
2-Yetersiz ve istikrarsız beslenme yüzünden zihnen ve bedenen güzel gelişmemiş ,yorgun,isteksiz ve hasta bireyler topluluk için güç ve kuvvet değil bir yüktür.
3-Yağ en çok güç veren besin öğesi olup yağda eriyen vitaminlerin kullnımı ve birtakım hormonların imalatı için elzemdir.
4-Yetişkin insan vücudunun %60 ı sudur.
5-Yağsız yahut yağı azaltılmış süt ,yoğurt ve tuzu az peyniri tercih edin.
6-Süt öbeği kemik sıhhatimiz için gerekli olan kalsiyum mineralini bize sağlar.
7-Etler güzel kalite protein,demir,B12 vitamini,ve çinko kaynağıdır.Yağlı et tüketiminden sakınmak gerekir.
8-omega -3 içeriği yüksek olduğu için haftada 2 defa balık yenmelidir.
9-Etleri pişirmede haşlama ızgara buğulama fırın üzere yollar tercih edilmelidir.Et konan yemeklere yağ eklenmemelidir.
10-Etler yüksek ateşte uzun vade pişirilmemelidir.
11-Yumurta protein kalitesi en yüksek besindir.
12-Kalp damar hastaları haftada 1-2 defa yumurta yiyebilir.
13-Yumurtanın içinde bulunan lesitin dimağ işlevleri için gereklidir.
14-Günlük posa alımını artırmak için haftada 2 kurubaklagil nohut kurufasulye ve yeşil mercimek tüketmek gereklidir.
15-Kurubaklagillerde bulunan proteinin kalitesini artırmak için tahıl öbeği yiyeceklerle tüketilmesi gerçek olur.
16-Fındık,ceviz,badem kümesi dediğimiz yağlı tohumlar B kümesi vitaminler ,mineraller yağ ve protein açısından zengindirler.
17-Günde en az 5 porsiyon zerzevat ve meyve tüketilmelidir.
18-Günlük zerzevat alımının en az 2 porsiyonu yeşil yapraklı sebzeler yahut portakal,limon yahut domates olmalıdır.
19-Sebzeleri satın alımından pişirmeye kadar olan süreçte en gerçek halde saklamak yıkamak doğramak ve pişirmek gerekir.
20-Tam tahıl eserleri tüketmek sıhhat açısından değerlidir.
21-tahıl tüketimi bireyin çalışma durumuna ve gereksinmesine nazaran değişir.
22-tam tahıl eserleri beslenmemizde çok kıymetli bir mahal meblağ.
23-Tahıllar B vitaminleri posa ve E vitamininden zengindir.
24-Bulgur beslenmemizde çok bedeli olan bir tahıl kümesidir.
25-Beslenmede çeşitlilik çok kıymetlidir.
26-Beslenmemizde 3 ana öğün çok değerlidir.
27-Metabolizmanın tertipli çalışması için 3 öğün ve öğünler arasında müddet istikrarlı olmalıdır.
28-Kahvaltı yapmadan güne başlamak bütün günün verimini tesirler.
29-Protein içeren bir kahvaltı kan şekerinizi istikrarda fiyat.
30-Kilonuzu boyunuza nazaran daima denetim altında tutmak sağlıklı olmanın birinci basamağıdır.
31-Şişmanlık kadar zayıflıkta hastalık belirtisidir.
32-Ömür uzunluğu faal olmak sizi daha sağlıklı yapar,kas ölçünüz artarken kemik dayanıklılığınız artar.
33-Ağırlık denetimi çocuklukta başlamalıdır.
34-Vücut yükünüzü müdafaada beslenme ve diyet kadar davranış değişikliğide çok kıymetlidir.
35-Su içmek için susamayı beklemeyin.
36-Özellikle sıcak havalarda ve aktivite seviyenizin yükseldiği durumlarda su tüketimini artırın.
37-Fazla tuzdan kaçının.
38-Şekerli yiyecek ve içecek tüketimini azaltın.
39-Şekerli besinlerin ağız sıhhatinizi olumsuz yana etkilediğini unutmayın..
40-Yemeğin tadına bakmadan tuz ekleme alışkanlığınız varsa bunu bırakın.
41-Günlük tuz gereksinimimizi yeteri kadar karşılamaktayız ziyadesinden kaçının.
42-Tükettiğiniz yağın ölçüsü kadar türüde çok değerlidir.
43-Uygun sıcaklık ve vadede pirilmemiş hayvansal besinler potansiyel tehlikeli besinlerdir.
44-Fazla alkol sindirim enzimlerini bozar,karaciğer ve bireyin üzerinde olumsuz tesir yapar.
45-Alkol tüketmeyen kimseleri kalp illetlerinden korumak emeli ile alkole teşvik etmek yalnış bir yönlendirmedir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.