
4 Malzemeli Yoğurt Pastası (Az Şekerli Yağsız Çok Ekonomik) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım limon kabuğu rendelenmiş
- 1 adet vanilya
- Pudra şekeri
4 Malzemeli Yoğurt Pastası (Az Şekerli Yağsız Çok Ekonomik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar beyazı ve sarısı ayrı kaplara ayıralım.
- Beyazına bir fiske tuz atıp mikserle kremşanti kıvamına getirelim. Kenara alalım.
- Başka kapta yumurtanın sarıları ve şekeri beyaz olana kadar çırpalım.
- Ardından yoğurdumuzu ekleyip çırpma işlemine devam edelim.
- Sırasıyla vanilya ve limon kabuğunuda içerisine atalım.
- Yumurtanın akını kremşanti kıvamına getirmiştik onu azar azar ilave ederek spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaşça yedirelim söndürmeyelim.
- Kelepçeli kalıbımızın içerisine yağlı kağıdımızı yerleştirelim. Fanlı ayarda.
- 165 170 arası önceden ısıtılmış fırınımıza verelim.
- Eğer kelepçeli kalıp yoksa fansız ayarda ama en küçük tepsinizde yapınki çok fazla kabarsın.
- Piştikten sonra 10 dakika fırınımı açmadım. Açtıktan sonra birazcık sönüyor. Tam soğumasını bekleyin yağlı kağıdı öyle çıkartın.
- Üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.