
4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 5 su bardağı su ( bardak ölçüsü 200 ml )
- Varsa 1 su bardağı et yada tavuk suyu
- Tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un ( dolu dolu olmasın )
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu ( ekşiliğini damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz )
- 1 büyük boy soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 kaşık bulgur 1 kaşık pirinç 1 kaşık yeşil mercimek ve 1 kaşık kırmızı mercimeği tencereye alalım ve üstünü biraz geçecek kadar su koyup kaynatalım.
- Hepsi haşlandıktan sonra rengi değişmiş olan suyu dökelim.
- Bir yandan 5 su bardağı kaynar su hazırlayalım ve suyunu döktüğümüz tenceremize bu yeni suyumuzu koyup bakliyatlarla birlikte kaynamaya bırakalım.
- Bu sırada terbiyesi için 1 şu bardağı yoğurt 2 kaşık un 1 yumurta sarısı ve yarım limon suyunu bir kasede çırpalım.
- Kaynamış olan çorbanın suyundan kepçeyle azar azar terbiyeye ilave edip hızlıca karıştıralım ki kesilmesin.
- Sıcak hale gelen bu terbiyeyi çorba tenceresine ekleyip karıştıralım ve çorbanın tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın.
- Son olarak bir tavada incecik doğranmış bir soğanı ( ben blenderdan geçirdim ) sıvı yağ ve tereyağında iyice pisip yumuşayana kadar kavuralım.
- Üstüne nane ve pul biber i ekleyip bunu da çorbaya ekleyelim. Çorbamız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun sevgiyle kalın .