Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

4 Beze İle Havuç Dilimi Baklavam (Şık Sunum)

4 Beze İle Havuç Dilimi Baklavam (Şık Sunum)
0
56

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
4-beze-ile-havuc-dilimi-baklavamsik-sumum-1.jpg

4 Beze İle Havuç Dilimi Baklavam (Şık Sunum) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 1 çimdik tuz
İçi için;
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı toz
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrekten az limon
Açmak için;
  • 1 paket nişasta
Pişirmek için
  • 4,5 kepçe yağ

4 Beze İle Havuç Dilimi Baklavam (Şık Sunum) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce şerbeti yaparak başlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp, iyice karıştıralım. İlk 10 dakika kaynasın limon ekleyip 10 dakika daha kaynatalım soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru yapmaya başlayabiliriz oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ, süt, yoğurt, yumurta, sirke, tuz iyice karıştıralım. Sonra yavaş yavaş un ekleyelim.
  3. Kabartma ve vanilyayı üzerine limon sıkarak katalım kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edelim hamuru 5 dakika bekletelim.
  4. Açacağımız tahta üzerinde hamurdan 4 beze yapalım 5 dakika bekletelim bezeleri açmaya başlayalım ilk bezeyi bol nişasta ile merdane veya oklava ile açalım açıldığı kadar açalım.
  5. Her tarafını bol nişasta serpiştirerek zarf şeklinde kapatalım kapattıkça nişasta serpelim bütün bezeleri aynı işlemi yapalım üst üste bırakıp bekletelim 5-10 dakika bekleyin.
  6. İlk kapattığımız tekrar açmaya başlayalım tepsinin boyutunda açalım. Nişasta yardımıyla ilk yufkamızı yağladığımız tepsiye serelim.
  7. Bir diğer yufkayı da aynı şekilde açıp üzerine serelim hazırladığımız cevizi ortasına serpiştirelim diğer iki tane kalan yufkayı da açıp üzerine serelim.
  8. Havuç dilimi şeklinde kesikler yapalım 4′ 5 kepçe. Sıvı yağ gezdirelim 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Her tarafı kızardıktan sonra fırından çıkaralım soğumaya bırakalım iyice soğuduktan sonra parmağımızı ısıracak şekilde olan şerbeti her tarafına dökelim.
  10. Üzeri açık şekilde şerbetini çektikten sonra servis edebiliriz en az 5 saat beklemeli mümkünse buzdolabında bekletmeyelim şekerlenme olmasın afiyet olsun çok güzel oldu.
4 Beze İle Havuç Dilimi Baklavam (Şık Sunum) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt