
4 Beze İle Havuç Dilimi Baklavam (Şık Sunum) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 çimdik tuz
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2,5 su bardağı toz
- 3 su bardağı su
- Çeyrekten az limon
- 1 paket nişasta
- 4,5 kepçe yağ
4 Beze İle Havuç Dilimi Baklavam (Şık Sunum) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti yaparak başlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp, iyice karıştıralım. İlk 10 dakika kaynasın limon ekleyip 10 dakika daha kaynatalım soğumaya bırakalım.
- Hamuru yapmaya başlayabiliriz oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ, süt, yoğurt, yumurta, sirke, tuz iyice karıştıralım. Sonra yavaş yavaş un ekleyelim.
- Kabartma ve vanilyayı üzerine limon sıkarak katalım kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edelim hamuru 5 dakika bekletelim.
- Açacağımız tahta üzerinde hamurdan 4 beze yapalım 5 dakika bekletelim bezeleri açmaya başlayalım ilk bezeyi bol nişasta ile merdane veya oklava ile açalım açıldığı kadar açalım.
- Her tarafını bol nişasta serpiştirerek zarf şeklinde kapatalım kapattıkça nişasta serpelim bütün bezeleri aynı işlemi yapalım üst üste bırakıp bekletelim 5-10 dakika bekleyin.
- İlk kapattığımız tekrar açmaya başlayalım tepsinin boyutunda açalım. Nişasta yardımıyla ilk yufkamızı yağladığımız tepsiye serelim.
- Bir diğer yufkayı da aynı şekilde açıp üzerine serelim hazırladığımız cevizi ortasına serpiştirelim diğer iki tane kalan yufkayı da açıp üzerine serelim.
- Havuç dilimi şeklinde kesikler yapalım 4′ 5 kepçe. Sıvı yağ gezdirelim 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Her tarafı kızardıktan sonra fırından çıkaralım soğumaya bırakalım iyice soğuduktan sonra parmağımızı ısıracak şekilde olan şerbeti her tarafına dökelim.
- Üzeri açık şekilde şerbetini çektikten sonra servis edebiliriz en az 5 saat beklemeli mümkünse buzdolabında bekletmeyelim şekerlenme olmasın afiyet olsun çok güzel oldu.