Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

30 Ağustos Zafer Bayramı Rize'de meşaleli yürüyüşle kutlandı

Hoş geldin! elzemov tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
30 Ağustos Zafer Bayramı Rize'de meşaleli yürüyüşle kutlandı
0
53

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü Rize merkez Bozukkale köyünde yurttaşların düzenlediği meşaleli yürüyüşle de kutlandı. Emekli öğretmen olan köy muhtarı Mustafa Yıldız, "Ben öğretmenlikten gelme biriyim, yanımdaki de öğrencilerimden biri. Ben Atatürk’ün izinde giden bir beşerim. Atatürk prensiplerini unsurum edinmiş hayat gayem da odur. O manada benden sonra gelecek jenerasyona de Atatürk unsur ve inkılaplarını uygun anlatabilmek, bilhassa de Türkiye’nin kurtuluş tarihine damga vuran olayları bunlar üzere ulusal bayramları bu insanlara yaşatmak, öğretmek, anlamalarını sağlamak en büyük emellerimden bir tanesidir" dedi.

c9113bcc-70cb-491a-8b6b-313841a40876-w.jpeg

Rize merkeze bağlı 400 nüfusa sahip Bozukkale köyünde yurttaşlar Zafer Bayramı’nı meşaleli yürüyüşüyle dün gece coşkuyla kutladı. Vatandaşlar Türk bayrakları ve meşalelerle, İzmir Marşı eşliğinde köy merkezine kadar yürüdü.

'Amacımız gelecek jenerasyonlara Atatürk prensiplerini anlatabilmek'

Köy muhtarı Mustafa Yıldız şunları söyledi:

"Ben öğretmenlikten gelme biriyim, yanımdaki de öğrencilerimden biri. Ben Atatürk’ün izinde giden bir beşerim. Atatürk prensiplerini unsurum edinmiş hayat hedefim da odur. O manada benden sonra gelecek jenerasyona de Atatürk prensip ve inkılaplarını güzel anlatabilmek, bilhassa de Türkiye’nin kurtuluş tarihine damga vuran olayları bunlar üzere ulusal bayramları bu insanlara yaşatmak, öğretmek, anlamalarını sağlamak en büyük emellerimden bir adedidir. 2019’dan beri biz ulusal bayramları kutluyoruz. Pandemi periyodunda birtakım nedenlerle etkinliklerimiz sektelere uğradı. Lakin biz ulusal bayramların hepsini kutladık. Bu bayram bilhassa 30 Ağustos bizim için çok değerli zira ben yeni Türkiye’nin kuruluşundaki değerini bildiğim için bunu başkalarından farklı iki gün, üç gün olarak kutluyoruz. Bunun nedeni; bu meşaleli yürüyüş gece daha hoş göründüğü için bilhassa 29 Ağustos akşamı karanlık bastıktan sonra düzenlemek istediğimizden ötürü 29’una aldık bu aktifliği. Ülkemizde öbür bir köyde bu türlü bir aktiflik olduğunu sanmıyorum.

9cecae05-887d-46e4-ae45-d8e0791250ba-w.jpeg

'Türkiye de ulusal bayramlarımız ikinci plana itiliyor'

Ben Türkiye’de bilhassa bir devirden beri ulusal bayramların ikinci bir plana itildiğini görüyorum. Bu benim canımı sıkıyor, beni rahatsız ediyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bir insansam bu ülkenin bir ferdiysem. Bu ülkenin kuruluşunda katkısı olan bu uğurda canlarını veren kanlarıyla bu toprakları ıslatan insanların unutulmamasından yana bir halim var. Bunun da en başında gelen Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun için ben Atatürk unsur ve inkılaplarına sahip bir beşerim ve bunun da ebediyen yaşamasını istiyorum Türkiye’de. Bunun gelecek kuşaklara aktarılmasını, onların bizim ardımızdan bunu yaşatmasını istiyorum.”

6a38d009-f708-4fa1-accd-bb6f20d11fab-w.jpeg

'Yeni jenerasyonlara bu his aktarmak çok önemli'

Düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşüne katılan vatandaşlar da hislerini şöyle lisana getirdi:

"Zafer Bayramı, zafer kazanıldığı zamanki o coşkuyu biz de şu an burada yaşamaya çalışıyoruz. Birebir coşku, birebir kurtuluş sevinci, birebir hoşluk yüreğimiz dolu dolu. Bazen ağlayarak bazen sevinerek. Bu türlü bir aktiflik yapmaya karar verdi abimiz, öğretmenimiz, muhtarımız.

Değerlerimizi yaşatmak için yapıyoruz bu işi. Umarım herkese örnek olur.

Ben İskenderun’da yaşıyorum. Meşaleye yabancı değilim orada her sene biz kutluyoruz. Ancak köyün meşalesi çok öteki. Bizim meşale tutmamız çok kolay, bayanlarımız mermi taşıyordu. Biz meşaleyle bunları yaşatmak istiyoruz"

'Köy bayanları folklor gösterisi sunacak'

Yürüyüş boyunca İzmir Marşını söyleyen yurttaşları konutlarının pencere ve balkonlarında izleyenler de alkışlarla takviye verdi. Bozukkale Köy Muhtarlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bugün bayanların hazırladığı halk oyunları gösterisi, Orta Asya’dan Türkiye’ye geliş, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet’in kuruluşunu anlatan şiirler okunacak, dinleti sunulacak.

'Yürüyüşle kutlayan tek köy'

halktv.com.tr muharriri İsmail Saymaz, toplumsal medya hesabından köylülerin kutlamasıyla ilgili yaptığı paylaşımda "30 Ağustos’un yürüyüşle kutlandığı tek köy, Rize’de. Siz her Rizeliyi İsmail Kahraman sanmayın" tabirlerini kullandı.