
3 Renkli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı osmancık pirinç
- 6 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı tavuk suyu yada sıcak su
- Tuz
3 Renkli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
- Pirincimizi 1 saat su da bekletelim.
- Bekleyen pirinçimizi süzelim.
- Tencereye sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı şehriyeyi alıp rengi değişinceye kadar kavuralım.
- Rengi değişen şehriyeye pirinçimizi de ek edip kısık ateşte kavuralım.
- Akabinde yıkamış olduğumuz 3 yemek kaşığı şehriyeyi ve tereyağ ek edip karıştıralım.
- Tavuk suyu ve tuzumuzu ek edip pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra yarım saat dinlendirelim ve servise hazır.