3 Materyalle Konut İmali Fıstık Ezmesi Tanımı İçin Materyaller
- 2,5 su bardağı kabuğu soyulmuş yer fıstığı
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı (Kıvamını daha koyu isterseniz, daha az zeytinyağı kullanılan)
- 3 yemek kaşığı bal (Damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
3 Gereçle Konut Üretimi Fıstık Ezmesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabuğu soyulmuş fıstıklar yanmaz tavada kısık ateşte beş dakika, daima karıştırarak kavrulur.
- Mutfak robotuna alınır yeterlice çekilir, zeytinyağı ve bal eklenerek beş dakika (ara orta durdurularak çalıştırılır) kıvam alması sağlanır( bal yerine pekmez, yada pudra şekeri kullanabilirsiniz).
- Ben birde rondoyla çekip, macun kıvamına gelince kavanoza konulur. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.