Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

3 malzemeli puf böreği nasıl yapılır?

3 malzemeli puf böreği nasıl yapılır?
0
67

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
3_malzemeli_puf_borek_tarifi_1639665144_3893.JPG

Fazla fazla yaparak buzdolabında saklayabileceğiniz, ansızın gelen konuklara ya da çayın yanında yemelik bir atıştırmalık aradığınızda kendi ellerinizle hazırladığınız imali yalnızca 10 dakikanızı alacak puf börek pişirmeye ne dersiniz? Bu tanımı birinci kere deneyenler muhakkak bırakmıyor. Pekala 3 materyalli puf börek nasıl yapılır? Gelin birlikte inceleyelim...



Börek çeşitleri, yıllardır Türk mutfağında yer alan hem doyurucu hem de sofraları süsleyen bir yemek çeşididir. Yörelere nazaran iç harcı ve hamurunda değişiklik gösteren börek binbir farklı tarifle sofralarda yerini alıyor. Aniden gelen konuklarınız için hoş bir ikram edebileceğiniz börek tanımları ortasında en pratiğini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Puf üzere yumuşacık nefis iç harcı ile doyumsuz bir lezzete dönüşen bu tanım buz dolabı poşetine koyularak dondurucuda saklanabilir çeşitten. Damak zevkinize nazaran iç harcı değiştirerek de hazırlayabilirsiniz. Yumuşacık olması için yoğurt kullandığımız 3 materyalli puf böreğin tanımı bugünkü yazımızda.


farklı börek tanımları


3 GEREÇLİ PUF BÖREK TANIMI

MATERYALLER

3 Adet yufka
120 gram tereyağı
300-400 gram yoğurt
Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;

1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Susam yahut çörek otu



YAPILIŞI

Tereyağını tavada eriterek hazır hale getirin. Daha sonra yoğurdu kaseye alıp çatalla karıştırın.

Şayet sürülemeyecek kıvamda ise bir ölçü su ek edebilirsiniz. En son tuzu ekleyerek kenara alın.

Tezgaha yufkayı serip, tereyağını her yere gelecek formda sürün. Akabinde yoğurdu sürün.



İkinci ve üçüncü yufkayı da serip birebir süreci tekrar yapın. Yufkayı evvel dörde bölün, her bir parçayı evvel ikiye bölün, ikiye bölünen her bir parçayı da üçe bölün.

Kesme süreci bitince böreği sıkmadan sarabilirsiniz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin.

180 derecede yaklaşık 25 dakika kızarana kadar pişirin.

Kızaran börekleri sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt