Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

3 defa boş ol denince boşanma gercekleşir mi?

3 defa boş ol denince boşanma gercekleşir mi?
0
190

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Dort mezhebe gore erkek eşini, eşi adetli iken veya onunla ilişkiye girdiği temizlik doneminde bir talakla boşayabileceği gibi birden fazla talakla da boşayabilir Eğer eşine; “seni uc talakla boşadım demişse aynı anda uc talak meydana gelir ve evlilik tamamen sona erer Şarta veya belli bir zamanın gelmesine bağlanan talak da gecerlidir Ne boşama sırasında, ne donme sırasında ne de iddet bitiminde ayrılırken şahit bulundurma şartı vardır Erkeğin eşine donmesi halinde iyi niyetli olup olmadığına da bakılmaz Oysa butun bunlar Kur’an ve Sunnete aykırıdır Talak suresinin 1 ila 3 ayetlerinde boşama ile ilgili hukumlerden bahsedilmektedir Eşini boşamak isteyen erkeğin yapacağı şeyler şoyle sıralanabilir:

1 İddet icinde boşamak

2 İddeti saymak,

3 Kadını evden cıkarmamak,

4 Kadının evden cıkmaması,

5 Sure icinde veya sure sonunda iyilikle tutmak veya iyilikle ayırmak

6 Kadını gerek boşarken gerek donuş sırasında ve gerekse ayrılırken iki kişiyi şahit tutmak

Rasulullah, eşini bir defada uc talakla boşadığını soyleyen kişilere Talak suresinin 1 ayetini hatırlatarak bunun sadece bir talak sayılabileceğini soylemiştir

Similar threads

Dört mezhebe tarafından erkek eşini, eşi adetli iken veya onunla ilişkiye girdiği temizleme döneminde bir talakla boşayabileceği gibi aniden pozitif talakla da boşayabilir Eğer eşine; “seni üç talakla boşadım demişse aynı anda üç talak meydana gelir ve izaç tamamen sona erer Şarta ya da muhakkak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Sual: Nikahı bozan şeyler nelerdir? CEVAP Boşadım çağrıda bulunmak, boşamak niyetiyle alegori sözler bildirmek, örneğin hanımına çık git aramak diğer taraftan küfre düşürücü söz bildirmek Sual: Hanıma çık git (defol git) dedi isek düğün bozulur mu? YANIT Def ol git demekle düğün bozulmaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
212
1 Boşamak için kullanılan kelimeleri erkeğin hanımına karşı söylemesi ile talak yani boşama hasıl olur Boşamak için kullanılan sözler iki çeşittir: Açık sözler ve Alegorik sözler “Sen benden anlamsız ol, “Ben seni boşadım gibi sözler açık sözdür Bu sözleri, şakadan ya da şaşırarak da söylediği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Evliliği Nikahı Bozan Şeyler Boşamak icin kullanılan kelimeleri erkeğin hanımına karşı soylemesi ile talak yani boşama hasıl olur Boşamak icin kullanılan sozler iki ceşittir Nikahı Bozan Şeyler Nelerdir Boşadım demek, boşamak niyetiyle kinaye sozler soylemek, mesela hanımına cık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
Boşanma Meselesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Koca, başka bir beldede adresli olan karısına gönderdiği mektup v.s. ile de kadını boşayabilir. Saralı koca, sarası esnasında hanımına "Boş ol" dese kadın boş olmaz. Dayak veya şiddetli hastalıktan dolayı aklı zail olan kocanın boşaması geçerli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
305
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt