Uc kadın ellerinde sepetleriyle pazardan donuyorlardı Dinlenmek icin yolun kenarındaki kanepeye oturdular Cocukları hakkında sohbet etmeye başladılar
Birinci kadın; Oğlunun cok hareketli olduğunu ellerinin uzerinde dakikalarca yuruyebileceğini soyledi
İkinci kadın; Bulbul sesli oğlunun şarkılarına herkesin bayıldığını anlattı
Ucuncu kadın onları dinlemekle yetindi Nicin konuşmadığını sorduklarında:
Benimkinin anlatılacak bir marifeti yok ded i
Bu konuşmalara kulak misafiri olan bir ihtiyar kadınların peşinden yurudu
Sokağın başında kadınlar sepetlerini yere bırakıp yorulan kollarını ağrıyan bellerini ovuşturmaya başladılar Onları goren cocukları koşarak geldiler
Birinci kadının oğlu perendeler atarak ellerinin uzerinde yuruyordu İkinci kadının oğlu bir taşın uzerine oturup annesinin sevdiği şarkılardan birini soylemeye başladı Diğer kadınlar onu coşkuyla alkışladılar
Ucuncu kadının oğlu ise;
Sana yardım edeyim anneciğim diyerek sepetin kulpuna yapıştı Kadınlar oradan gecmekte olan yaşlı adama cocuklarının marifetini nasıl bulduğunu sordular
Ben marifetli bir cocuk gordum dedi ihtiyar 0 da annesine yardıma koşan şu cocuk 0 Peygamber (sav) Efendimiz\'in şu hadisi şerifine uygun davrandı:
\HERKESE ANNESİNİN HİZMETİNDE BULUNMAYI TAVSİYE EDERİM\
Birinci kadın; Oğlunun cok hareketli olduğunu ellerinin uzerinde dakikalarca yuruyebileceğini soyledi
İkinci kadın; Bulbul sesli oğlunun şarkılarına herkesin bayıldığını anlattı
Ucuncu kadın onları dinlemekle yetindi Nicin konuşmadığını sorduklarında:
Benimkinin anlatılacak bir marifeti yok ded i
Bu konuşmalara kulak misafiri olan bir ihtiyar kadınların peşinden yurudu
Sokağın başında kadınlar sepetlerini yere bırakıp yorulan kollarını ağrıyan bellerini ovuşturmaya başladılar Onları goren cocukları koşarak geldiler
Birinci kadının oğlu perendeler atarak ellerinin uzerinde yuruyordu İkinci kadının oğlu bir taşın uzerine oturup annesinin sevdiği şarkılardan birini soylemeye başladı Diğer kadınlar onu coşkuyla alkışladılar
Ucuncu kadının oğlu ise;
Sana yardım edeyim anneciğim diyerek sepetin kulpuna yapıştı Kadınlar oradan gecmekte olan yaşlı adama cocuklarının marifetini nasıl bulduğunu sordular
Ben marifetli bir cocuk gordum dedi ihtiyar 0 da annesine yardıma koşan şu cocuk 0 Peygamber (sav) Efendimiz\'in şu hadisi şerifine uygun davrandı:
\HERKESE ANNESİNİN HİZMETİNDE BULUNMAYI TAVSİYE EDERİM\