3 Çeşit Ekmek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1,5 bardak süt
- 2,5 bardak ılık su
- 1 paket ındesit maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Göz kararı tuz
- 9 bardak un
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Yarım kangal sucuk
- 1 su bardağı kaşar peynir
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı haşhaş
3 Çeşit Ekmek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ılık su ve mayayı yoğurma kabına alalım.
- Üzerine süt ,şeker, un, yoğurt ek edelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım 1 saat mayalandıralım .
- Öbür taraftan içleri hazırlayalım kaşarı rendeleyin kenara alalım.
- Sucuklu harç için sucukları küp küp doğrayın kasar peynirle karıştırın.
- Haşhaşlı harç için hassas ve yağı bir kaba alalım ve karıştıralım .
- Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alalım ve avuç içi büyüklüğü de açalım.
- Ortasına karışım koyup bohça formunda kapatalım.
- Kenarda 5 dakika dinlendirelim bütün hamurları bu formda yapalım ve un serpilmiş tahtada merdane yardımıyla açalım orta ısıdaki tavada önlü artlı pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.