
3 2 1 Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
3 2 1 Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün materyalleri karıştırıyoruz .Unu azar azar ekleyerek yumuşacık hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan cevizden biraz büyük modül koparıp yuvarlayın.
- İçine peyniri koyup yuvarlıyoruz.
- Hamur bitene kadar devam ediyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp evvelce ısıtılmış fırında 180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.