3 2 1 Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un (Çok katı yahut yumuşak bir hamur olmuyacak duruma nazaran biraz daha eklenebilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı galeta unu
3 2 1 Poğaça Tanımı Yapılışı
- Materyalleri yoğurma kabına alalım sırayla evvel kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve ölçülü biçim de un eklenerek yoğrulur.
- Yoğurulan hamura çabucak hal verilebilir beklemeye gerek yoktur.
- İç harç olarak istediğinizi ekleyebilirsiniz lor, patates, vb.
- Yuvarladıktan sonra üzeri galeta ununa bulanıp fırın tepsisine dizilir.
- Evvelce ısıtılan 180 derece fırına gönderilir. Afiyet şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.