Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

23 Nisan Tiyatro Oyunları

23 Nisan Tiyatro Oyunları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
23 Nisan konulu tiyatro oyunu
23 Nisanla ilgili çocuk oyunu

KONU: Köyde gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Hakimiyet ve Çocuk Bayramına aldırışsız kalan muhtar köy kahvesinde oturmaktadır O sırada oradan geçen Emekli Zabit bunu görür görmez sebebini öğrenmek ister ve kahveye girer Muhtarla konuşarak ilgisizliğinin sebebini anlamaya çalışır

KİŞİLER: Emekli Zabit, Köy Muhtarı, Kahveci

YER: Köy Kahvesi

OYUN

MUHTAR(Esneyerek): Herkes tutturmuş meclis açıldı Bugün meclisin açılışının sene dönümü, kutlama yapılıyor Sen de katıl Ne işim olur

EMEKLİ ZABİT(Yaklaşarak):Selamün Aleyküm Muhtar Nasılsın, iyi misin?

MUHTAR(Dönerek):Eyiyim Sen nassın?

EMEKLİ ZABİT: İyiyim şükür

MUHTAR(Bağırarak):Kaveci bize iki az şekirli kave

KAHVECİ: Buyur mıhtar bol köpüklü kaveleriniz

MUHTAR: Bilirim senin bol köpüklü kavelerini Bol köpüklü diye içtik durduk; ne köpüğü bilemedik

ZABİT: Biliyor musun muhtar bugün neyin yıl dönümü?

MUHTAR: Biliyom Zabit Efendi Ama bu kutlamaya ne gerek var onu bilmiyom?

ZABİT(Birden): Ne diyorsun sen muhtar? Bugünün ne olduğu nasıl bilmezsin? Kutlamaya ne lüzum var dersin?

MUHTAR(Gülerek): Ne bağırıyon? Zabit Efendi Iyi Anlamak zorunda mıyım?

ZABİT EFENDİ(Yüksek Sesle):23 Nisan 1923 Tarihi sana bir şey hatırlatmıyor mu? Çocuk Bayramı bir manâ ifade etmiyor mu?

MUHTAR(Kısık sesle): Etmiyo Ben bilmem 23 Nisan 1923te ne oldu? Neden çocuklar bugünde bayram yapılır?

ZABİT EFENDİ: Eyvah san muhtar bu köyün başına üstelik muhtar olmuşsun Ahali senden iş bekliyor

MUHTAR: Zabit Efendi söle bakalım 23 Nisan 1923te ne oldu? Bugün niçin önemlidir?

ZABİT EFENDİ: Muhtar, 23 Nisan 1923te Halk kendi sözünün sahibi oldu Millet ne derse o olur dendi Ve o kadar de oldu Sen seçilirken seni köylü seçmedi mi? Onlar istese seni seçmezlerdi? Yok mi?

MUHTAR(Utanarak): Evet Köylü beni seçmezdi Ama benden iyisini mi bulacaktı? Ben işlerimi halletmek için konuşmam para ile işlerimi hallederim

ZABİT EFENDİ: Sen bu dek bilirsin seçimle iş başına gelmenin önemini,23 Nisan 1923ün önemini

MUHTAR: Yahu Zabit Efendi sen meclisin bu kadar önemli olduğunu nerden biliyorsun? Hiç gittin mi meclise?

ZABİT EFENDİ: Ben ordudan emekli olmadan önce Ankaraya meclisi görmeye gittim Seçilen halk bizi orada nasıl ve ne değin temsilcilik ediyor diye Seçimle gelen millet bizi en hoş şekilde temsilcilik ediyor Vaktiyle böyle miydi? Osmanlı zamanında zengin ve sözü geçen ahali giderdi Fakat şu anda pek yok

MUHTAR(Utanmış bir şekilde): Haklısın galiba Zabit efendi seçimle gelen insanların sözleri daha bir itibarlı oluyo Zira onları halk müziği seçiyo Beni de köylü seçmedi mi? Atatürk milleti kurtardığı gibi onlara laf hakkı da verdi

ZABİT EFENDİ: Ha şöyle muhtar yola gel Hadi kalk okula 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamaya biz de katılalım Muhtarsız kutlama olmaz

MUHTAR: Tamam Ama önce bakkala uğrayalım çocuklar için bir şeyler alalım Madem bugün onların günü pek değil mi?

ZABİT EFENDİ: Pek bugün çocukların bayramı Onların eğlenmesi, gülmesi lazım Gelecek

neslimiz onlar

MUHTAR(Yüksek sesle): Kaveci hadi sen de kaveyi kapada gel Bugün mühim bir gün kutlamalara gideceğiz

KAHVECİ: Hazır mıhtar Geleyom

Üçü birlikte kutlamalara yeralma için mektep meydanına giderler *

858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt