Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

20 Dakikada Hazır Kızarmış Tavuk

20 Dakikada Hazır Kızarmış Tavuk

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
20-dk-hazir-kizarmis-tavuk.jpg

20 Dakikada Hazır Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk( 1,5-2 kg arası )
  • 2 su bardağı pirinç
  • 10 adet kestane
  • 1 paket çam fıstığı
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • Yarım limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
Tavuğun üzerine sürmek için ;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

20 Dakikada Hazır Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün tavuğumuzu güzelce yıkadıktan sonra tenceremize alalım.
  2. Üzeri geçecek kadar su ekleyip yarım limon kesip bütün olarak içine atarak kaynamaya bırakalım????.
  3. Fokurdayarak kaynayınca 2 dk bekleyip hemen altını kapatalım????.
  4. Fırına süreceğimiz tepsimizi yağlayalım.
  5. Tam ortasına tavuğumuzu yerleştirelim.
  6. Bacaklarından birbirine bağlayalım ya fırın ipi yada benim gibi telle yoksa pişerken açılıyor.
  7. Pirinçlerimizi nişastalı suyu gidene kadar yıkayalım.
  8. Pilav tenceremize alalım az yağda pirinçlerimizi kavuralım.
  9. Birbirine yapışınca 3 su bardağı tavuk suyunu pirinçlerimize ekleyelim kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  10. Bir yandan kestanelerimizi yıkayalım tencereye alalım üzerine su ekleyelim 15 dk pişmeye bırakalım .
  11. Pişen kestaneleri kabuklarından temizleyelim pişen pilavımızın içine çam fıstıkları kestaneler ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  12. Tavuğumuzun arkasını hafif keserek açalım pilavımızı içine kaşıkla dolduralım Çok sıkış tepiş yaparsanız hamur olur ‼️
  13. Kalan pilavı tavuğun etrafına yayalım üzerine patates ve havuçları kabuklarını kesip dilimleyerek dizelim.
  14. Tavuğun üzerine sürmek için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp fırça yardımıyla tavuğun her yerine sürelim.
  15. 200 derece fırına verelim dikkat hemen kızarıyor enfestoo deneyin ve benimle paylaşmayı unutmayın lütfen ❤️❤️.
20 Dakikada Hazır Kızarmış Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt