10 Dakikada Yumuşacık Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (İsteğe bağlı)
- 1 paket kabartma tozu
10 Dakikada Yumuşacık Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir kabın içerisine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, çörek otu, tuz, toz şeker ve zerdeçalı (Rengini daha sarı olması ve yararlı olmasından ötürü ekledim) alarak güzelce mikserle çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve mısır ununuda ekleyerek çırpmaya edelim.
- Baton kalıbımızı margarin yahut tereyağıyla yağlayarak harcımızı eşit biçimde dökelim.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında birinci 10 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürerek 40 45 dakika pişirelim. Afiyet olsun.