iltasyazilim
FD Üye
10 Dakikada Yağlı Turşu Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*1 sarı, 1 kırmızı ,1 yeşil dolmalık biber
*3 diş sarımsak
*Yarım kg sivri biber yada kil biber
*Tuz
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı sirke
10 Dakikada Yağlı Turşu Yapılışı Tarifi Yapılışı Öncelikle biberlerimizi yıkıyoruz, dolmalık biberlerin içini çıkarıyoruz, sivri biberleri üçe kesiyoruz ,dolmalık biberleri de aynı boyda kesiyoruz, tencereye sirke, sıvıyağı ,koyuyoruz ,biberleri ilave ediyoruz ,sarımsağı ekliyoruz, tuzunu koyup yüksek ateşte rengi dönünceye kavuruyoruz, yaklaşık 5 6 dakika arada karıştırıyoruz, ister taze olarak tüketin, ister konserve kavanoza koyup sıcak sıcak kapağını kapatıp kavanozları ters çevirip üzerini bir örtüyle kapatıp bir gece bekletiyoruz, sonra istediğiniz zaman açıp hazır olarak yiyebilirsiniz ,afiyet olsun kolay gelsin
*1 sarı, 1 kırmızı ,1 yeşil dolmalık biber
*3 diş sarımsak
*Yarım kg sivri biber yada kil biber
*Tuz
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı sirke
10 Dakikada Yağlı Turşu Yapılışı Tarifi Yapılışı Öncelikle biberlerimizi yıkıyoruz, dolmalık biberlerin içini çıkarıyoruz, sivri biberleri üçe kesiyoruz ,dolmalık biberleri de aynı boyda kesiyoruz, tencereye sirke, sıvıyağı ,koyuyoruz ,biberleri ilave ediyoruz ,sarımsağı ekliyoruz, tuzunu koyup yüksek ateşte rengi dönünceye kavuruyoruz, yaklaşık 5 6 dakika arada karıştırıyoruz, ister taze olarak tüketin, ister konserve kavanoza koyup sıcak sıcak kapağını kapatıp kavanozları ters çevirip üzerini bir örtüyle kapatıp bir gece bekletiyoruz, sonra istediğiniz zaman açıp hazır olarak yiyebilirsiniz ,afiyet olsun kolay gelsin