
1 Hamurdan 3 Farklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 250 gram tereyağı
- 4-5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu
- 170 gr yoğurt
- 2 yumurta sarısı
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- Pul biber
- 150-200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Pul biber
- Zirin
1 Hamurdan 3 Farklı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı unu yumuşatılmış tereyağı ile elinizle ovun ve tereyağını güzelce una yedirin.
- Yoğurda kabartma tozu ekleyin.
- Daha sonra ara ara tuz, yumurta sarısı ve yoğurdu ekleyip hamuru yoğurun., gerekirse biraz un ekleyin.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurun üzerini kapatıp 30-40 dakika buzdolabında bekletin.
- Diğer taraftaki içliyi hazırlayın.
- Soğanı tavada kızartın.
- Patatesleri haşlayın.
- Soğanın yarısını bir kaseye alın ve haşlanmış patatesleri içine koyup ezin.
- İsteğe göre baharat ekleyin.
- Tavada kalan soğana eti ekleyin ve çok hafif kızartın.
- Baharatları ekleyip kenara alın.
- Daha sonra hamuru çıkarın ve parçalara ayırın.
- İçliyi hamurun ortasına bırakın ve kapatın.
- Üzerini kapladığınız kısmı fırın kabının altına yerleştirin ve üzerine yumurta sarısını sürün.
- Fark yaratmak için patateslerin üzerine beyaz susam, et hamurunun üzerine çörekotu dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!.