1 Hafta Olan Acı Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo acı biber (Bizde ismi yedikardeşler diye geçiyor fakat öbür yörelerde ismini bilmiyorum)
- 7-8 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1,5 su bardağı içme suyu
- Sirke ( Elma yada üzüm kullanabilirsiniz, ben elma sirkesi kullandım)
1 Hafta Olan Acı Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberlerimizin saplarını kesmeyelim yalnızca kısaltalım. Yarım litrelik cam kavanozun yarısını biberlerimiz ile dolduralım. 4-5 diş sarımsak ekleyip kavanozun kalanını biber ile dolduralım.
- Kavanozumuzun en üstüne kalan sarımsaklarımızı ekleyelim. Tuz, limon tozu ve suyumuzu bir kaba alıp uygunca eriyinceye kadar karıştıralım.
- Kavanozumuzun yarısına kadar sirke ile dolduralım. Kalan kısmını tuzlu suyumuz ile dolduralım. Ağzını kapatıp 1 hafta dinlendirelim.
- 1 hafta sonra çıkarıp yemek yanında yiyebilirsiniz. Hem sert hem lezzetli oluyor. Limon tuzu turşunuzun erimesini pürüzler. Şimdiden afiyet olsun….
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.